După 99 de zile, peste 1.000.000 de genuflexiuni și peste 55 de mii de tichete de călătorie gratuite, „Biletul de sănătate” a luat o pauză, dar revine în primăvară!

Sursa foto: sportsfestival.com

Proiectul Sports Festival – Biletul de Sănătate, care a determinat mii de clujeni să facă mișcare, a luat o pauză, dar revine în primăvară, promit inițiatorii. De la finalul lunii septembrie a anului trecut de când a fost lansat, până în 31 decembrie, peste 55.000 de bilete de autobuz au fost obținute în schimbul a 20 de genuflexiuni. Asta înseamnă peste 1.000.000 de genuflexiuni și aproape 1.900 de ore de sport făcute în stația sportivă smart amplasată lângă stația de bus Memorandumului Sud din Cluj-Napoca.

Biletul de Sănătate a fost gândit inițial ca o campanie de 2 săptămâni menită să încurajeze mișcarea într-un mod interactiv, să promoveze un stil de viață sănătos și să ajute la prevenția bolilor cauzate de un stil de viață sedentar. Inițiatorul proiectului, Sports Festival, a susținut contravaloarea bilelor emise în cele 2 săptămâni de campanie. După succesul înregistrat, autoritățile locale au anunțat că își doresc ca proiectul să continue, așa că au fost găsiți parteneri privați care au susținut costul biletelor și care au făcut posibil ca Stația de Sănătate să funcționeze până la finalul anului 2020: AROBS Transilvania Software, NTT Data, Terapia Cluj.

Cnform inițiatorilor proiectului, au fost în total 99 de zile în care călătorii au putut să obțină un Bilet de Sănătate în schimbul a 20 de genuflexiuni. Iar cererea a fost mare. Clujul a făcut mișcare și a demonstrat cât de bine primite sunt proiectele care încurajează sportul.

În plus, proiectul a adus tehnologia în stradă și a creat o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul primit, iar mișcarea aleasă a fost una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică aceast exercițiu. Programul se bazează pe o soluție de computer vision. Softul aparatului poate identifica genuflexiunea făcută de participant, număra repetările, iar la final emite biletul.

La acțiune s-au alăturat sportivi, campioni naționali și mondiali, echipe de juniori, care și-au dorit să promoveze mișcarea și care au venit în stație să își ia Biletul de Sănătate: Cristiana Oprea, pilot de raliu, Laura Popescu, campioană mondială la alergare montană, echipa de baschet U-BT, cluburi locale de cross training și fitness.

Pentru cei care nu pot să facă mișcare, inițiatorii proiectului au demarat în cea de-a doua săptămână de la lansarea stației, campania Dă mai departe Biletul de Sănătate. Mai multe comunități au venit să facă mișcare și să doneze biletele câștigate. Primii au fost copiii de la Transylvania College, care au dat mai departe biletele câștigate cu genuflexiuni pacienților de la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca și rudelor lor. Au urmat copiii de la Școala Gimnazială Internațională Spectrum din Cluj-Napoca care au dat mai departe biletele de sănătate Asociației Autism Transilvania.

„Biletul de Sănătate a avut un succes peste așteptări, iar asta ne bucură enorm. Este un exemplu care ne arată că astfel de proiecte pot schimba comunități întregi. Credem că acum, mai mult ca oricând, trebuie să inspirăm oamenii și să îi încurajăm să facă sport. Am lansat în perioada aceasta și o Scrisoare deschisă către societate, Guvern, Ministerul Sportului, Educației, Sănătății, companii private în care am propus modele de implicare în această misiune în care noi credem că tărie. Sportul are puterea de a schimba viețile noastre în bine, de a ne face mai sănătoși și mai activi. Ne învață lecții importante și ne aduce împreună”, spune Mirel Alexa, director executiv Sports Festival.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu