„Duminică învăţăm să numărăm până la un milion”. Studenţii clujeni se alătură protestelor din Bucureşti

Foto: Dan Bodea

În această seară, zeci de studenţi clujeni vor merge la Bucureşti pentru a se alătura protestelor din capitală.

Studenţii vor participa la protestul din Piaţa Unirii care va începe de la ora 18:00. Traseul  de sâmbătă seară a fost stabilit în aşa fel încât studenţii să fie conduşi la gară de către ceilalţi manifestanţi pentru a se putea îmbarca în trenul care pleacă la ora 22:09 spre Bucureşti. Transilvania Reporter a discutat cu Alex andru Mureşan, vicepreşedintele Organizaţiei Studenţilor din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” (OSUBB) pentru a vedea ce anume îşi doresc studenţii şi cât anume vor să rămână în capitală. 

„Vom pleca la Bucureşti în această seară. Ne-am strâns o gaşcă mare. Ne vom întâlni şi cu studenţii din campusul universitar Observator şi vom merge împreună în Piaţa Unirii la ora 18:00. Vom participa la protest, după care vom merge la gară. Traseul din această seară va include şi gara, întrucât oamenii au dorit să ne conducă. La Bucureşti ne vom întâlni cu studenţi din Iaşi, Constanţa, Timişoara, Bucureşti, dar şi din alte oraşe şi vom participa împreună la protest. Ne dorim să fim acolo duminică. Nu ştim exact dacă vom rămâne şi zilele următoare, vom stabili pe parcurs. Dacă e nevoie, vom rămâne. Am primit deja diverse oferte de cazare, atât de la studenţii bucureşteni, cât şi de la diferite pensiuni sau chiar de la oameni de rând. Cel mai probabil ne vom caza la studenţii din Bucureşti, dar apreciem toate ofertele”, a spus Alexandru.

Nu vor gratuitate, vor dreptate!

Ce îi nemulţumeşte? De ce au ieşit abia acum în stradă? „Suntem nemulţumiţi că în ţară se întâmplă aceste lucruri nedrepte. Faptul că ni s-au mărit bursele sau faptul că acum avem transportul gratuit pe CFR sunt doar nişte lucruri de faţadă care nu ne impresionează. Vrem ce vrea toată lumea din stradă: aborgarea OUG 13/2017! Noi, studenţii am participat şi până acum la proteste, chiar dacă lumea nu a ştiut. E adevărat, nu se venea până acum în masă. Acum am spus să luăm atitudine, să facem un eveniment distinct pe Facebook pentru a mobiliza cât mai mulţi studenţi din cămine, dar nu numai, să iasă în stradă. E vorba despre viitorul nostru. Tot mai mulţi studenţi au înţeles că nu mai putem fi indiferenţi la ceea ce s întâmplă!”, a precizat Alexandru.

Citiţi şi: Liviu Dragnea, pentru DC News: „Putem vorbi de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă”

A patra zi de proteste. Peste 30.000 de clujeni au mărșăluit pe străzile orașului

Postaţi un comentariu