Două noi cabinete de vaccinare cu serul produs de Moderna se deschid la Cluj

Foto: Reuters

Alte 12 fluxuri/cabinete de vaccinare cu serul produs de compania Moderna se deschid, începând de marţi, în nouă judeţe, aproape 5.000 de persoane fiind deja programate pentru a fi imunizate, informează news.ro.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, cu cele 12 noi fluxuri/cabinete pentru vaccinare cu serul Moderna se va ajunge la 89 de fluxuri pentru acest tip de vaccin.

Până luni la la ora 16:00 au fost programate 4.993 persoane doar pentru aceste cabinete noi. Aceste fluxuri/cabinete se deschid în 9 judeţe: Buzău (1 cabinet), Cluj (2 cabinete), Dolj (1 cabinet), Ialomiţa (2 cabinete), Mureş (1 cabinet), Prahova (1 cabinet), Sălaj (1 cabinet), Teleorman (1 cabinet), Tulcea (2 cabinete).

Zilele trecute, primarul Emil Boc anunța că a fost pregătită toată infrastructura necesară pentru două noi fluxuri operaționale în centrele de vaccinare active administrate de Primărie, acestea fiind deschise la:
– Școala Generală „Ion Creangă” – 4 fluxuri + echipă mobilă (la domiciliu);
– Școala Generală „Iuliu Hațieganu” – 4 fluxuri + echipă mobilă (centre rezidențiale);
– Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania – 4 fluxuri;
– Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” – 4 fluxuri iar
– de marți, 6 aprilie, un nou flux pentru vaccinare va fi operațional la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”.

“Cifrele de la ora 16:00 pentru cele 12 fluxuri arată astfel: 8.350 persoane au fost înscris pe lista de aşteptare; 6.159 persoane au fost notificate; 4.993 persoane au fost programate. Prin cele 12 fluxuri vor trece săptămânal peste 5.000 de persoane. Orice cabinet deschis ne ajută să atingem obiectivul pe care ni l-am asumat, iar din luna iunie, aşa cum a precizat dl premier Florin Cîţu, să facem un prim pas spre revenirea la viaţa de dinainte de pandemie. În luna iulie vrem ca rezultatele să ne arate că cel puţin 10 milioane de persoane au fost vaccinate”, a adăugat Baciu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţa, în 30 martie, că din 6 aprilie vor fi deschise 12 cabinete de vaccinare cu serul Moderna, iar din 13 aprilie vor fi deschise 144 de cabinete noi unde va fi administrat vaccinul Pfizer. “Un alt element de noutate, pe 6 aprilie vom deschide aproximativ 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului produs de compania Moderna. Am reevaluat cantităţile care urmează a fi livrate către România şi putem creşte cu cel puţin 1.000 de persoane vaccinate în fiecare zi din acest tip de vaccin”, explica el.

Distribuie:

Postaţi un comentariu