Donații colective de peste 33.000 de lei pentru Orașele Clujului

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Peste 60 de donatori au dat viață Fabricii de timp liber și au pus împreună resurse în valoare de peste 33.000 pentru trei proiecte locale din Turda și Câmpia Turzii în cadrul celei de cea de a patra ediții a Cercului de Donatori Cluj, dedicată oraşelor din judeţ.

Cercul de Donatori vine cu o nouă abordare în atragerea de fonduri prin care grupuri de donatori propun proiecte din domenii diferite și se reunesc pentru a le susține. Cele trei proiecte care au fost aduse în centrul atenției la această ediţie sunt: „Open Circuit Bike„, propus de Centrul Rațiu pentru Democrație pentru realizarea unui stand cu biciclete de închiriat și trasee speciale către rezervațiile naturale din zona Cluj-Turda, „Și tu poți fi lider”, propus de Clubul Rotary Câmpia Turzii pentru dezvoltarea competențelor de leadership și comunicare a 24 de liceeni şi „Sub reflector”, propus de Organizația Reactor pentru crearea a două spectacole-colaj în care performerii sunt persone din comunitate fără pregătire artistică care vin împreună într-un spațiu deschis de exprimare.

„Fabrica de Timp Liber este unul dintre cele mai dragi proiecte ale noastre: un viitor Centru Comunitar, în care tinerii şi adulţii, rezidenţii şi turiştii ocazionali să contribuie la sporirea calităţii vieţii turdenilor. Cu ajutorul Cercului de Donatori Cluj vom inaugura în primăvara anului viitor un traseu până în Cheile Turzii cu biciclete de închiriat chiar din curtea Fabricii de Timp Liber”, a declarat Pamela Rațiu reprezentanta Centrului Rațiu pentru Democrație.

“A fost o mare plăcere să particip la Cercul de Donatori Cluj organizat în Turda de către Fundația Comunitară Cluj în parteneriat cu Centrul Rațiu pentru Democrație. Evenimentul a fost superb în toate aspectele, a fost o demonstrație minunată a valorii imense adusă de oamenii care vin și pun împreună timpul, banii, abilitățile și pasiunea pentru a realiza ceva mai mult și mai mare decât ar putea realiza fiecare individual. În aceste timpuri provocatoare avem nevoie de oportunități pentru a ne simți inspirați cum ne-am simțit la Cercul de Donatori Cluj. Felicitări tuturor celor implicați în realizarea evenimentului și în special celor trei proiecte minunate care depun eforturi pentru a îmbunătăți viața oamenilor din comunitate”, a spus Eugenie Harvey, The Funding Network.

“Cercul demonstrează că schimbarea se poate produce și colectiv, într-o seară în care prieteni și colaboratori își pun resursele împreună pentru proiecte în care cred și îi inspiră și pe alții că se poate! În cele patru ediții ale Cercului de Donatori Cluj au fost mobilizați peste 109.401, 5 lei , din care echivalentul a 35.450 lei în contribuții non financiare, pentru 12 proiecte ale Clujului!”, a declarat Simona Șerban, Director executiv Fundația Comunitară Cluj.

Conceptul Cercului de Donatori vine din Marea Britanie, unde primul Cerc a fost organizat în 2002 iar astăzi este un mecanism care funcționează în diverse locuri din lume, fiind o mișcare internațională dezvoltată de The Founding Network. Cercul de Donatori Cluj este afiliat The Funding Network, ediția de toamnă 2014 fiind al 50-lea eveniment organizat astfel la nivel internațional.

Postaţi un comentariu