Dan Petrescu aduce liniștea în Gruia: ”Nu m-am certat cu patronul, nu plec de la CFR Cluj. La Roma vor juca 15 gladiatori”

Foto: cfr1907.ro

Dan Petrescu, antrenorul de la CFR Cluj, a susținut în această seară o conferință de presă în care a ținut să dezmintă zvonurile apărute în presa românească privind o eventuală plecare a sa de pe banca tehnică a campioanei României, dar și un presupus scandal avut cu patronaul echipei.

”Este important să spun că eu cu patronul nu m-am certat niciodată, pentru că n-am avut de ce. El e patron, eu sunt antrenor, fiecare cu treaba lui. Să nu uităm că patronul a venit în Dubai după mine, să mă ia înapoi la CFR Cluj. Iar dacă sunt divergențe… așa e într-o familie, așa e normal, dar eu cu patronul nu m-am certat deloc.

”Am spus totul la nervi. Toată lumea dorește să nu mai luăm campionatul”

După meciul cu Mediaș, am fost foarte nervos la ce-am văzut pe teren. În primul rând nu era echipa pe care aș fi vrut-o în teren, n-am avut jucătorii pe care-i voiam, și, în al doilea rând, felul în care am fost arbitrați, și asta se întâmplă de foarte mult timp, și eu am tras mereu un semnal de alarmă. Pe fondul nervilor, am zis că am nevoie de o pauză, și asta e realitatea. Eu chiar am nevoie de o pauză. E prima data când spun asta de când sunt în fotbal pentru că s-au adunat prea multe, și sunt convins că CFR, luând trei campionate la rând, toată lumea, în afară de fanii echipei, își dorește să nu mai fim noi în frunte.

Cred că toată lumea și-ar dori ca altcineva să mai câștige campionatul. Și, această presiune care există pe noi pe ambele fronturi m-a făcut să declar ce-am declarat. Nu regret ce-am declarat, pentru că asta era realitatea, chiar am nevoie de o pauză, și m-am gândit după meciul cu FC Argeș să-mi iau, poate, o pauză de 5-6 zile, și să mă gândesc ce e mai bine pentru mine și pentru clubul CFR. Dar, mai am un contract pe încă un an și jumătate și sper să-l duc până la capăt.

”Voi lua o pauză după meciul cu FC Argeș. N-aș vrea să-i las pe jucători tocmai acum”

Deci, pauza va fi doar după meciul cu FC Argeș, pentru că, în momentul de față, sunt atât de multe probleme la echipă, încât n-ar fo corect să iau pauza înainte de partida cu Argeșul. Sunt foarte mulți accidentați, foarte mulți cu COVID. Nu știu, cred că avem 14 sau 15 jucători pregătiți să joace în meciul cu Roma, deoarece avem probleme mari de lot. Mai sunt câțiva jucători, dar aceștia nu sunt trecuți pe lista UEFA, cum ar fi Costache, Aurelio și Suarez, plus Youssef, care sperăm să fie cât mai curând jucătorul nostru. Va fi, deci, un meci foarte, foarte greu, cu 15 gladiatori, să zicem.

N-aș vrea să-i las pe jucători tocmai acum, au nevoie de mine, sunt convins, dar și eu de ei. Sper ca după meciul cu Piteștiul să-mi încarc bateriile, și să nu mai dau, poate, satisfacție adversarilor care poate se gândesc că dacă eu voi pleca CFR va fi mai slabă, și încerc să duc contractul până la final.

”Dacă aș avea o ofertă, patronul ar afla primul”

S-a speculat prin ziare că aș avea vreo ofertă din Rusia și că vreau să plec. Dacă aș avea o asemenea ofertă și aș vrea să plec, patronul ar fi primul care ar afla. Când am avut ofertă din China, patronul a aflat. Era o ofertă fantastică, patronul m-a înțeles, și chiar am făcut o conferință de presă atunci. Dacă aș pleca vreodată de la CFR, stați liniștiți, m-aș duce la patron și i-aș spune de ofertă. Ofertele nu lipsesc, îmi sună telefonul mereu, n-au lipsit și nu vor lipsi, și cred că merit asta, pentru că am făcut ceva în fotbalul românesc și cel european.

În altă ordine de idei, s-a mai scris că eu câștig foarte mulți bani la CFR Cluj. Într-adevăr, eu câștig foarte mulți bani aici, dar eu pierd bani sând la CFR Cluj. Eu nu sunt aici pentru bani, dacă mă luam după ofertele pe care le-am avut câștigam mult mai mulți bani decât la CFR, dar în primul rând stau pentru performanță, și cred că am reușit acest lucru.

”Jucătorii merită mult mai mult respect”

Nu cred că mai există vreun antrenor român după Revoluție să aibă atâtea meciuri jucate în cupele europene, și cu asemenea rezultate, sunt unicul. Suntem singurul club care reușim să facem performanță în Europa, și ar fi păcat ca acest club să nu fie din nou în Europa. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar alte echipe au cam dezamăgit în cupele europene, însă CFR nu. Repet, eu nu sunt aici pentru bani, cum s-a scris. Eu nu rămân aici pentru bani, sau, dacă eu am altă ofertă, nu vreau să plec făcând scandal. Nu. Eu doar am cerut jucători, și să fiu arbitrat corect, atât. Și, normal, când stai toată ziua la club de dimineață până seara mai ai și căderi, și ești obosit și stressat, cum sunt eu în momentul de față. De aceea, ieșirea de după meciul cu Mediaș  a fost normală într-un fel.

Echipa asta merită mai mult respect din partea tuturor după tot ce a făcut. Acest lucru îl spun de foarte mult timp, nu suntem respectați destul. Jucăm acum cu o echipă, Roma, care are 21 de jucători internaționali, și care are un buget fantastic. Noi știm bugetul nostru, știm ce jucători avem, și cred că ce fac ei în cupele europene este incredibil. Dacă și din grupa asta vom reuși calificarea, ar fi incredibil ținând cont și de numărul de jucători pe care-l avem, de vârsta lor, și de faptul că n-au avut performanțe până la această vârstă. Deci, jucătorii merită mult mai mult respect în primul rând, abia apoi noi, antrenorii și cei de la club”, a declarat Dan Ptrescu.

Partida dintre AS Roma și CFR Cluj, primele două echipe din clasamentul grupei A din Europa League, se va disputa joi, de la ora 19,55, pe stadionul olimpic din capitala Italiei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu