Cum circulă autobuzele din Cluj de Sărbătorile Pascale și care sunt restricțiile de circulație impuse

Compania de Transport Public Cluj-Napoca a anunțat programul de transport urban și metropolitan pentru perioada 30 aprilie-3 mai 2021:

În 30.04 și 01.05 – circulația se va desfășura între orele 5 :30–22 :00, conform programului de transport pentru zilele de sâmbătă;

În 02.05 – 03.05 – circulația se va desfășura între orele 6 :00–22 :00, conform programului pentru zilele de duminică.

În data de 02.05 liniile spre VIVO! Cluj-Napoca 28B și 43P vor fi suspendate, fiind suplimentat transportul pe liniile 28 și 43. Linia 24B va avea un program special. Autobuzele pe liniile gratuite pentru clienții CORA nu vor circula în data de 02.05.

Programele de transport pot fi consultate pe site-ul companiei: www.ctpcj.ro.

Restricții de Paște

Premierul Florin Cîţu a declarat în cursul lunii aprilie că noaptea Paştelui va fi fără niciun fel de probleme, menţionând că nu se va interveni în modul de desfăşurare a slujbelor religioase, iar circulaţia va fi permisă fără declaraţie, dar trebuie respectate regulile privind purtarea măştii, distanţarea socială.

“Lucrurile sunt foarte simple pentru acea noapte. Din punctul nostru de vedere, ne interesează doar respectarea regulilor pe care le avem: mască, distanţarea socială şi dezinfectant. Vom fi doar să susţinem, dar modul în care se desfăşoară slujbele – nu intervenim asupra acelui mod. Deci, în acea noapte, din punctul nostru de vedere, este important să păstrăm aceste reguli. Am primit şi de la Patriarhia Română un set de recomandări, le luăm în calcul. Au fost acolo şi colegii mei şi eu cred că lucrurile sunt foarte clare şi cu siguranţă vom avea o noapte a Paştelui fără niciun fel de probleme”, a afirmat Cîţu după şedinţa de guvern.

El a precizat că în noaptea de Înviere nu este nevoie de declaraţie pentru a circula, dar restaurantele şi toate celelalte localuri rămân închise.

“Pentru nimeni nu e nevoie de declaraţie. (…) În afară de circulaţie, totul este închis, restaurante. În ceea ce priveşte circulaţia, nu este nevoie de declaraţie. Este o noapte specială şi ar trebui să rămână aşa”, a mai spus Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Distribuie:

Postaţi un comentariu