Cornel Cătoi, noul rector al USAMV

Cornel Cătoi este noul rector al USAMV (FOTO: youmed.it)

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) are, începând de vineri, un nou rector, în persoana profesorului Cornel Cătoi. Începând cu 2012, Cornel Cătoi a îndeplinit funcția de Decan al Facultății de Medicină Veterinară și începând de astăzi îi va lua locul, în funcția de rector, profesorului universitar Doru Pamfil.

Potrivit clujtoday.ro, Cornel Cătoi a fost ales în funcția de rector al USAMV în detrimentul lui Ioan Ștefan Groza, pe care l-a devansat cu trei voturi.

Potrivit CV-ului său, Cornel Cătoi a îndeplinit, începând cu anul 2012, funcția de decan al Facultății de Medicină Veterinară. Din 2006 el este profesor la Disciplina de Anatomie Patologică, Diagnostic Necropsic şi Medicină Legală la Facultătea de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

De altfel, Cornel Cătoi este doctor în Medicină Veterinară din anul 2002 cu teza de doctorat intitulată „Studiul aterosclerozei spontane şi induse la animale”. El a mai participat la un studiu de specializare de trei luni desfășurat la Facultatea de Medicină Veterinară Liege (Belgia) și a luat parte în ultimii ani la simpozioane și instructaje desfășurate în Torino, Dublin, Belgrad, Napoli, Hamburg sau Viena.

De asemenea, Cornel Cătoi este Membru al Asociaţiei Medicilor Veterinari din România și membru al Colegiului Medicilor Veterinari din România. În 2009 noul rector al USAMV a primit Premiul Traian Savulescu al Academiei Romane  pentru tratatul „Comparative Oncology”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu