Consiliul reprezentativ al părinților din cadrul Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai” dezaprobă activitatea grupului „Șincai Memes”

Liceul „Gheorghe Șincai”/ Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Consiliul reprezentativ al părinților din cadrul Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca  a precizat astăzi, 26 februarie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că nu este de acord cu activitatea desfășurată de elevi pe grupul „Șincai Memes”, activitate care a dus la sancționarea a peste 60 de elevi din cadrul instituției de învățământ.

Părinții precizează faptul că pe 23 februarie a avut loc o ședință a Consiliului reprezentativ al părinților, cu scopul de a clarifica situația creată de activitatea grupului constituit pe Facebook, unde elevii postau diferite mesaje și fotografii pentru amuzament. La ședință au participat conducerea liceului, membrii comisiei de cercetare și reprezentanții părinților pe clase.

Scopul ședinței a fost acela de a informa pe larg părinții în legătură cu activitatea grupului, precum și cu modul de desfășurare a lucrărilor comisiei, care ar fi avut un caracter informativ și educativ, fără a propune sancțiuni efective. S-a prezentat raportul întocmit de comisia de cercetare și s-a solicitat sprijinul părinților în realizarea unui plan comun de prevenție în ceea ce privește astfel de acțiuni. Partea a doua a ședinței a fost dedicată discuțiilor libere, opiniilor și soluțiilor exprimate de participanți.

Reprezentanții Comitetului reprezentativ al părinților consideră că comisia a lucrat „foarte profesionist, fiind implicat și psihologul școlar”. Comisia ar fi menționat în cadrul întâlnirilor cu elevii implicați și cu părinții acestora faptul că acele fapte (postările elevilor) s-ar fi petrecut în spațiul public și nu în cel privat, cum ar fi susținut elevii cercetați, aducând astfel un grav prejudiciu de imagine liceului.

În cadrul discuțiilor din ședința Consiliului reprezentativ al părinților s-a evidențiat și problema libertății de exprimare invocată de unii elevi implicați, constatându-se că această libertate, garantată de Constituția României, nu poate atinge demnitatea, onoarea și dreptul la imagine a nici unei persoane. De asemenea, în cadrul întâlnirii cu elevii s-a invocat și faptul că păstrarea în mediul online a anumitor postări pe o perioadă de timp incontrolabilă duce la agravarea situației.

„Comitetul Reprezentativ al Părinţilor de la Liceul Şincai nu poate fi de acord cu aceste fapte şi le dezaprobă, iar decizia finală referitoare la gradul de gravitate a situaţiei şi la sancţiuni a rămas la latitudinea consiliului profesoral. Valorile liceului în cauză nu pot fi identificate cu activitatea acestui grup. Părinţii susţin activităţile de prevenţie propuse de comisia de cercetare şi deciziile luate de consiliul profesoral şi vor ajuta la implementarea lor, astfel încât asemenea incidente regretabile (care nu constituie ceva obişnuit în Liceul Şincai) să poată fi preîntâmpinate ”, precizează părinții în cadrul comunicatului.

Precizăm că documentul remis redacției nu a fost semnat.

Citiți și:  Update. Capitala culturală a represiunii tinerilor. „Şincai” exmatriculează doi olimpici şi sancţionează peste 60 de elevi

Postaţi un comentariu