Consiliul Județean a aprobat finanțarea obiectivului „Park and Ride”. Acesta va fi amplasat în vecinătatea aeroportului clujean și ar putea găzdui și Serviciul de Permise și Înmatriculări

„Park and Ride”, una dintre cele mai importante investiții ale Consiliului Județean Cluj în domeniul decongestionării traficului și a stimulării mobilității urbane, va fi finanțat din bugetul instituției, printr-o alocare multianuală. Consilierii județeni au aprobat, marți, proiectul de hotărâre privind modalitatea de finanțare a obiectivului și indicatorii tehnico-economici ai investiției care va fi localizată pe strada Traian Vuia, în vecinătatea aeroportului clujean.

Astfel, Consiliul Județean Cluj va aloca un buget total, multianual, în valoare de 62.306.236 lei cu TVA inclus. Din această sumă, minim două milioane de lei vor fi alocați în cursul acestui an, minim 25 de milioane în anul 2021, iar diferența va fi repartizată în anul 2022, când obiectivul urmează a fi finalizat.

În zona în care vi fi edificat obiectivul vor fi amenajate, printre altele, un sens giratoriu de mare viteză, un acces rutier rapid din drumul național printr-o bandă de decelerare, un terminal tip „autogară” care va adăposti spații de așteptare călători, zone de servicii publice, copertine acoperite pentru autobuze, o parcare cu un număr total de peste 860 de locuri, trotuare pietonale, o stație de bike sharing, piste pentru biciclete, stații de încărcare autoturisme electrice.

Se preconizează ca interconectarea acestor facilități să reducă traficul în întreaga zona estică a Municipiului Cluj-Napoca, în special pe ruta str. Aurel Vlaicu – Piața Mărăști. Prin intermediul acestei noi facilități, Consiliul Județean Cluj se aliniază unei bune practici europene, parcările de tip ,,park&ride” funcționând deja cu succes în numeroase orașe de pe continent. Situate la intrările principale, acestea le permit șoferilor din alte localități să își parcheze autovehiculele personale și să folosească transportul în comun pentru a ajunge în zona centrală.

Reprezentanții CJ au mai anunțat că, în a doua etapă a investiției, se urmărește realizarea unui centru de conferințe și târguri, dar și relocarea într-unul din corpurile care vor fi construite la park&ride a Serviciul de Permise și Înmatriculări care funcționează în prezent în cartierul Gheorgheni. De altfel, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat încă de la începutul acestui an că instituția are în plan relocarea Serviciul de Permise şi Înmatriculări în sediul Vămii din Someşeni.

Distribuie:

Postaţi un comentariu