Consiliul Civic Local cere primarului să facă o dezbatere pe tema majorării tarifului la salubritate

Foto: Dan Bodea

Consiliul Civic Local a trimis o solicitare primarului Emil Boc prin care îi cere să organizeze o dezbatere publică privind majorarea tarifului la salubritate menajeră.

Cererea vine după ce săptămâna trecută primarul a precizat în plenul Consiliului Local că va mai exista o şedinţă extraordinară a forului legislativ, după 15 iulie, tocmai pentru a discuta şi aproba noile tarife pentru ridicarea gunoaielor. La această propunere de majorare s-a ajuns după ce rampa de la Pata Rât s-a închis, iar gunoaiele au fost transportate la Alba Iulia şi din 15 iulie vor ajunge la Oradea.

„Stimate Domnule Primar Emil Boc, vă adresam scrisoarea prin care Consiliul Civic Local prin Liga Apărarii Drepturilor Omului filiala Cluj vă solicită organizarea unei dezbateri publice înainte de luarea unei hotărâri în Consiliul Local cu privire la  majorarea taxelor pentru salubritate. Legitimitatea acestei cereri se fundamentează pe faptul că majorarea acestor taxe afectează toată populaţia municipiului Cluj-Napoca şi de aceea se impune cu necesitate şi urgenţă organizarea unei dezbateri publice pe această problemă a cetăţenilor”, se arată în scrisoarea semnată de ONG-ul clujean.

Postaţi un comentariu