Consilierii PSD acuză sabotarea unor proiecte agricole importante pentru judeţ

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ioan Oleleu şi consilierul Ilarie Ivan au criticat astăzi decizia luată joia trecută în plen prin care s-a tăiat din banii pentru realizarea depozitului de legume-fructe de la Câmpia Turzii şi a abatorului de la Iclod.

„Noi în discuţiile despre buget am căzut de acord asupra unui buget echilibrat. Apoi în consiliul cei de la PNL şi PDL, acum noul PNL, au venit cu amendamente prin care fondul de rezervă a crescut de la 500.000 de lei la 3, 5 milioane de lei. Cele trei milioane s-au tăiat de la proiecte importante pentru judeţ care acum nu mai pot fi scoase la licitaţie pentru a fi realizate. S-au luat câte 750.000 de lei de la depozitul de legume-fructe şi de la abator. Or cu câte 250.000 de lei, cât a mai rămas, nu avem cum continua aceste proiecte, nu poţi demara o licitaţie pe SEAP cu aceşti bani. Erau proiecte importante pentru micii producători”, a precizat Oleleu.

„Aceste proiecte le-am discutat şi le-am lansat cu USL, toţi am căzut de acord asupra lor că sunt chestiuni bune pentru producătorii clujeni. Eram domnul Oleleu, eu, domnul Secară, Vakar Istan şi consilierul Loriczki, toţi cu experienţă în agricultură şi toţi am crezut că aceste proiecte sunt importante, absolut necesare. Aşa că am o mare amărăciune că acum colegii s-au sucit şi nu mai putem face aceste investiţii. Aşa că producătorii noştri vor vinde pe marginea străzii la preţuri de nimic”, a spus şi Ilarie Ivan.

Un alt proiect de la care s-a tăiat suma de 1 milion de lei este cel privind lucrările de consolidare a terenului necesare pentru proiectul de extindere a Tetarom I. Aici situaţia este şi mai complicată deoarece proiectul de extindere este pe fonduri europene, cota de finanţare fiind de 50%. Consiliul judeţean riscă astfel să piardă 25 de milioane de lei.

„Noi nu renunţăm specialiştii caută acum soluţii, sigur şi cei care au făcut proiectul trebuie să explice ce este cu aceste lucrări suplimentare care apar pe parcursul derulării investiţiei. Cert este că dacă nu se face consolidarea nu se poate face nici investiţia mai departe, iar termenul de finalizare este decembrie 2015”, a mai spus Oleleu.

Postaţi un comentariu