Consilierii au respins introducerea unei noi taxe privind salubrizarea stradală

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Consilierii locali au respins astăzi propunerea venită în urma unui control al Curţii de Conturi de a recupera cheltuielile făcute cu salubrizarea stradală de municipalitate prin instituirea unei taxe.

Suma propusă în  referatul de informare prezentat consilierilor era de 60 de lei pe an pentru fiecare persoană. „În perioada 2013-mai 2014, Primăria Cluj Napoca a efectuat plăţi pentru funcţionarea serviciului public de salubrizare în sumă totală de 27.132.723 de lei. Serviciile prestate în 2013, care au făcut obiectul acestor plăţi, sunt în sumă de 19.243. 465 lei, care, raportate la numărul de locuitori, 324.576, rezultă o taxă anuală de 59, 29 de lei per persoană pe an. Cu ocazia misiunii  „Auditul financiar asupra conturilor anuale de execuţie bugetară pe anul 2013″, Camera de Conturi a Judeţului Cluj dispune Municipiului Cluj-Napoca analiza oportunităţii şi necesităţii instituirii taxei speciale, pentru recuperarea cheltuielilor efectuate cu salubrizarea stradală”, se arată în informare.

“Din discuția pe care am avut-o cu cei de la Curtea de Conturi și din această notă, ei ne spun: aveți două modalități prin care puteți să acoperiți cheltuielile cu salubritatea stradală: să puneți o taxă pentru cetățeni pe care să o plătească sau să acoperiți taxa de la bugetul local, lucru care de altfel se și întâmplă. Trebuie să luăm o decizie. Din punctul meu de vedere nu cred că o nouă taxă este benefică acum pentru că oricum se plătesc o grămadă de taxe și impozite la municipalitate. A impune o taxă suplimentară în acest moment este prea mult”, a declarat primarul Emil Boc.

Consilierii locali au votat împotriva introducerii acestei taxe, fiind exprimate 19 voturi împotrivă şi 3 abţineri.

Postaţi un comentariu