Comisie de anchetă după decesul primului jurnalist clujean răpus de COVID

Aron Antal - TVR Cluj

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind solicită o comisie de anchetă pentru cercetarea nerespectării normelor sanitare în cazul decesului jurnalistului Aron Antal Tovessi de la TVR Cluj şi cere Parchetului să cerceteze faptele conducerii SRTV şi a TVR Cluj sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, se arată într-un comunicat dat publicităţii de AGERPRES.

„Filiala MediaSind TVR se alătură demersului decanului de vârstă al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, Sorin Ilieşiu, şi solicită conducerii instituţiei să dispună de urgenţă înfiinţarea unei comisii de cercetare a modului în care conducerea SRTV şi a studioului teritorial TVR Cluj au respectat normele sanitare în timpul stării de alertă, în cazul îmbolnăvirii membrului nostru din MediaSind TVR Cluj, jurnalistul Aron Antal Tovessi”, se arată în comunicat.

Jurnalistul a decedat miercuri, 28 aprilie 2021, la Spitalul Militar din Cluj în urma îmbolnăvirii cu COVID-19.

Citând informaţii publicate în presă, sindicatul acuză conducerea instituţiei că nu a respectat normele de protecţie sanitară instituite pe timpul stării de alertă. “Din nefericire, înainte ca Aron Antal să fie depistat cu COVID-19, acesta a mers timp de o săptămâna la redacţie cu simptome specifice infectării cu noul virus”, spune comunicatul sindicatului.

După două săptămâni în care a fost internat la Spitatul Militar Cluj-Napoca, Aron Antal Tovessi a decedat la vârsta de 64 de ani. Fost redactor şef al Redacţiei Emisiunilor pentru Minorităţi din TVR, jurnalistul mai avea câteva luni până la pensionare.

MediaSind TVR solicită public Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca „să cerceteze cu celeritate decesul membrului nostru de sindicat sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute în Codul Penal privind zădărnicirea combaterii bolilor”.

„Transilvania Reporter” transmite condoleanţe familiei colegului nostru Aron Antal Tovessi.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu