Clujul va fi primul oraș după București care va avea metrou, promite ministrul Transporturilor

Foto: Dan Bodea
Foto: Dan Bodea

Cluj-Napoca va fi primul oraș după capitală care va avea o linie de metrou, a declarat, sâmbătă la Cluj-Napoca, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

„Cluj-Napoca va fi primul oraș după București care va beneficia de metrou. În sedința de Guvern din această săptămână a fost aprobat planul de investiții. Urmează realizarea studiului de fezabilitate și ulterior vom începe licitația. Mă bucur că în România vom avea metrou și alte orașe. Sper că acest pas făcut de Cluj-Napoca va încuraja și alte mari orașe să înceapă un astfel de proiect”, a spus Lucian Bode.

De asemenea, Bode a menționat și proiectul de electrificare a căii ferate Cluj-Oradea. „Avem în vedere și proiectul de electrificare pe ruta Cluj-Napoca – Episcopia Bihorului. În acest proiect vom include și pasajul peste Tăietura Turcului care este extrem de important. Știm cu toții cât este de important să decongestionăm traficul între Cluj și Gilău”, a adăugat Lucian Bode.

Linia de metrou de la Cluj ar trebui să aibă o lungime de 14,4 km și 14 stații care să deservească municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești.

Pe de altă parte, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a menționat intenția realizării unui „hub educațional”, care va fi integrat cu spitalul monobloc din cartierul Borhanci. Primarul nu a mai făcut alte precizări în legătură cu acest proiect.

Sâmbătă s-au aflat la Cluj-Napoca trei miniștri ai Guvernului Orban: vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Transporturilor Lucian Bode și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Distribuie:

Postaţi un comentariu