Clujul rămâne fără piețele agroalimentare. Majoritatea își vor suspenda activitatea: ”E o catastrofă, Ne falimentează!” Se desființează și piețele volante

Foto: Dan Bodea

Autoritățile din România doresc să închidă piețele agroalimentare, în cazul în care acestea funcționează în spații închise. În municipiul Cluj-Napoca majoritatea dintre acestea își desfășoară activitatea în asemenea spații, precum cele din cartierele Mănăștur (piața Flora), Zorilor, zona Piața Mihai Viteazu, Grigorescu, Mărăști etc. Piețele aflate în spații deschise sunt puține la număr și nu pot asigura necesarul pentru un oraș precum Clujul.

Producător agricol: ”Mai bine ne-ar da în cap, și atunci n-am mai trece prin asemenea momente”

Suntem terminați! Suntem foarte supărați. Astăzi am fost anunțați și de cei care organizează piețele volante că mâine va fi ultimul târg, deși era vorba că ne lasă până în 6 decembrie. Ne-au spus să venim cu cât mai multe produse, că ne lasă să vindem toată ziua. Am făcut presiuni și cu Târgul de Crăciun, să ne lase să vindem într-o căsuță, în corturile noastre, nici acolo nu ne-au dat aprobare.

Ce-o să facem cu marfa, din ce-om trăi? Este revoltător, nu știu ce va ieși de aici. Nu știu ce urmăresc, că nici ei nu înțeleg. O spun sociologi, nu noi, că nu găsesc nici ei rațiunea și logica pentru care fac toate astea, darămite noi? Sunt oameni, și la Cluj, care n-o să aibă unde să meargă să-și cumpere doi morcovi. Ne obligă pe toți să mergem la supermarket să luăm de la greci sau de la spanioli?

Ne distrug pur și simplu. E o catastrofă. Ne pregăteam și de Crăciun să mai facem niște bani, avem o grămadă de porci, brânza ne stă în butoaie prin beciuri, și, uită-te, că ne dau în cap și mai rău acum! Mai bine ne-ar da în cap, și atunci n-am mai trece prin asemenea momente dureroase”, ne-a declarat, cu ochii în lacrimi, Aurora Gânscă, producător de brânzeturi din Mănăstireni.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu