Cluj-Napoca va găzdui pentru prima oară în istorie un turneu din circuitul WTA

Cluj-Napoca va găzdui, în premieră, un turneu în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA). Winners Open va avea loc în perioada 1 – 8 august și va fi dotat cu premii totale în valoare de 235.000 de dolari și 250 de puncte în clasamentul WTA.

Evenimentul de talie mondială va găzdui peste 60 de jucătoare din circuitul mondial. Meciurile se vor disputa pe terenurile de zgură din cadrul complexului Winners Cluj, iar turneul va avea probe de simplu și dublu, au anunţat, marţi, organizatorii.

„Sunt extraordinar de încântat că vom avea un turneu WTA la Cluj! Este o oportunitate uriaşă atât pentru noi ca organizatori, cât şi pentru Cluj-Napoca şi mă bucur că facem parte din marea familie a tenisului profesionist. Am muncit mult în ultimul an la acest proiect.

Winners Open va fi singurul turneu din Europa la începutul lunii august şi cred că va fi atractiv pentru foarte multe jucătoare de top. Am depus foarte multă pasiune în proiectele din care fac parte, Winners Sports Club şi Sports Festival, iar acest turneu le uneşte şi le ridică ştacheta şi mai sus”, a declarat fostul tenisman Patrick Ciorcilă, directorul turneului Winners Open.

Anul trecut, Winners Open a fost primul turneu de tenis cu premii în bani, dar fără puncte, organizat în România după trei luni de izolare. La competiţie au participat Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun şi Miriam Bulgaru.

Întrecerea a fost câștigată de Gabriela Ruse care a fost recompensată de organizatori cu un cec în valoare de 10.000 de dolari. La finalul evenimentului Gabriela Ruse a participat la un demonstrativ de dublu mixt alături de Simona Halep, Horia Tecău şi Marius Copil.

Distribuie:

Postaţi un comentariu