Cluj-Napoca a ajuns la o rată de infectare de 7,49. Prefectul județului: Facem tot posibilul să nu ajungem la carantină, dar avem nevoie de ajutorul cetățenilor”

Foto: Dan Bodea

Municipiul Cluj-Napoca a ajuns la o rată de infectare de aproape 7,5 la sută. Îngrijorarea privind o eventuală carantinare a reședinței de județ este tot mai mare în rândul populației, însă prefectul Mircea Abrudean, și șeful Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj (CJSU), spune că mai avem până la un lockdown în Cluj-Napoca.

”Legat de posibilitatea carantinării municipiului Cluj-Napoca, vedem evoluția cifrelor în următoarele zile, monitorizăm zilnic toți indicatorii din analiza de risc realizată de DSP și vom analiza când se va impune, dacă va fi cazul.

În evaluarea pe care o facem, ținem cont de mai multi factori: numărul de teste zilnice, numărul deceselor, numărul de paturi ATI disponibile, de capacitatea medicală de răspuns. De asemenea, ținem cont de măsurile deja luate și de faptul că efectul acestora se poate observa intr-o perioada mai lungă de timp, precum și de faptul că prin HG 935/2020 au fost impuse noi restricții.

Toată lumea trebuie să înțeleagă că dacă nu limităm la maxim deplasările și interacțiunea socială, dacă nu respectăm întocmai regulile sanitare, în ritmul actual de creștere, nu vom putea evita carantinarea, care este o măsură extremă. Noi ca autorități facem tot posibilul să nu ajungem la carantină, dar avem nevoie de ajutorul cetățenilor, altfel efortul tuturor este în zadar.

Faptul că în alte județe se va propune carantina municipiilor reședință de județ nu are legătură cu Clujul. Nu după asta ne luam și nu avem ce compara”, a spus Mircea Abrudean.

Vezi mai jos rata incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19, la data de 09 noiembrie, în toate localitățile din  județul Cluj:

Distribuie:

Postaţi un comentariu