Chef Bogdan Dănilă, primul bucătar român cu stea Michelin, deschide la Cluj un restaurant de fine dining

Chef Bogdan Dănilă

Chef Bogdan Dănilă, primul bucătar român care a fost distins cu prestigioasa stea Michelin, deschide în data de 8 iunie, la Cluj-Napoca, Restaurantul Pastel. Atunci când un restaurant este distins cu o Stea Michelin, este un semn că bucătarul său a atins cele mai înalte niveluri în gastronomie.

Originar din Bistrița, cariera lui Bogdan Dănilă cuprinde experiență profesională în Irlanda, Marea Britanie și Statele Unite într-o serie de restaurante rafinate, inclusiv din clasa cu una sau două stele Michelin. În plus, a primit instruire la 3 restaurante cu stele Michelin din San Sebastian, Spania, Paris, Franța și în Regatul Unit.

A fost nominalizat de ghidul în restaurante Zagat ca unul dintre primii 30 de bucătari sub 30 de ani, în timp ce activa la restaurantul Pétrus din Londra, al cunoscutului bucătar Gordon Ramsay și a primit o stea Michelin pentru munca sa la Clocktower, restaurant din New York al lui Jason Atherton, în 2018, devenind primul român care a primit această distincție. În prezent, ocupă poziția de Executive Chef la D&D London (compania-mamă din spatele Queensyard și Bluebird și alte 40 de restaurante din întreaga lume).

Foto credit: Pavel Curagău

Foto credit: Pavel Curagău

Chef Bogdan Dănilă își propune să prezinte la Cluj un concept care va redefini scena gastronomică și va redeschide apetitul pentru fine dining.

„Localizat în cadrul hotelului Meridian din Cluj-Napoca, Restaurantul Pastel propune gurmanzilor, dar nu numai lor, o experiență cuprinzătoare bazată pe cele mai bune ingrediente și cele mai noi tehnici, într-o abordare artistică a prezentării, cu un serviciu personalizat, orientat către client, și cu o excepțională atenție la detalii.

Meniul european modern al Restaurantului Pastel reflectă din plin experiența și călătoriile culinare pe întreg mapamondul ale bucătarului Bogdan Dănilă și evidențiază esența conceptului de ospitalitate într-un mod elegant, dar totodată casual.

De la celebrul Beef Wellington, pus în valoare de gustul ciupercilor de pădure recoltate din regiune și servit cu un sos catifelat de trufe, la Parfait-ul de foie gras cu chutney de portocală roșie și salată apio, acompaniat de vafe cu Matcha, și până la surprinzătorul desert asamblat din texturi și arome de ciocolată, fructul pasiunii și ulei de mentă, meniul Restaurantului Pastel este o invitație extrem de convingătoare la festin.

Meniul de vinuri nu este doar cuprinzător, numărând peste 90 de etichete românești și internaționale, ci și exclusivist. Felurile de mâncare propuse de chef Bogdan Dănilă vor fi acompaniate de vinuri exclusiviste, multe dintre ele ediții și vintage-uri rare din România”, se precizează în comunicatul de presă.

Bogdan Dănilă a povestit jurnaliștilor de la Libertatea că mâncarea lui preferată este mămăliga.

Restaurantul Pastel se află în Cluj-Napoca, în incinta Hotelului Meridian.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Tavi says:

    Felicitări! Sunt foarte mulți români în sectorul ăsta și e foarte fain să auzim de primul român cu Michelin Star.
    Urmează ca Bogdan să-și construiască echipa la Cluj și să crească.

  2. zapacitu' says:

    Da-da-da, am mai văzut asta si înainte, cand la Heritage din Buc. a fost adus un chef cu 3 stele (Amador), si toata lumea visa ca primul restaurant de 4 stele din lume va aparea in gradina maici domnului -:))))) In urmatorii 5 ani, singura legatura dintre Michelin si Rom vor fi anvelopele fabricate la noi, iar pentru stele trebuie sa ne uitam la cer si sa ne rugam sa nu fie prea innorat. Pur si simplu asta este nivelul bucatariei romanesti (ne/re-inventat)! Daca vreti sa mancati bine, Budapesta sau Slovenia (cate 6 restaurante cu steeeele 🙂

Postaţi un comentariu