CFR Cluj, start perfect în Europa. Deac și Rondon au dus campioana României pe primul loc în grupa A

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj s-a instalat în fruntea grupei A din Europa League, după victoria cu 2-0 reușită la Sofia, împotriva celor de la TSKA. AS Roma, principala favorită la câștigarea grupei a câștigat și ea, cu 2-1, în deplasare la Berna, cu Young Boys.

Primele imagini de pe stadionul ”Vasil Levski” au avut darul de a șoca lumea fotbalistică din România, în tribunele vechii arene de 60.000 de locuri aflându-se aproape 20.000 de spectatori. Vuietul real al tribunelor i-a descumpănit și pe feroviari, care au suferit bine în prima repriză. Bulgarii au dominat echipa din Gruia la toate capitolele în primele 45 de minute, însă pe margine, vulcanicul, de regulă, Dan Petrescu afișa un calm cel puțin ciudat. Se pare că ”Bursucul”s-a dezlănțuit la vestiar, jucătorii săi predând apoi o adevărată lecție de fotbal bulgarilor, atât celor din teren, cât și celor din tribune. Linia de fund n-a mai lăsat nimic să treacă spre poarta lui Bălgrădean, foarte bun în prima repriză, mijlocașii au început să urce și să furnizeze mingi utile atacanților care i-au țintuit pe fundașii adversi în preajma careului de 16 m.

Foto: Dan Bodea

Logic, a venit și primul gol, specialitatea casei la echipa din Gruia. Era min.53, corner pentru CFR, Deac centrează perfect pe linia de 6 m a careului bulgarilor, Rondon scapă de marcaj și înscrie cu o lovitură plasată de cap. Bulgarii și-au pierdut total busola și nu mai reușesc să lege două pase. Campioana României a pus stăpânire pe joc iar fanii CFR-ului și-au adus aminte că echipa lor a câștigat de fiecare dată primul meci din Champions League sau Europa League.

Foto: Dan Bodea

În min.74, Debeljuh este tras de tricou în careu, iar arbitrul turc arată fără ezitare punctul cu var. Deac fructifică cu sânge rece penaltyul, iar CFR se instalează pe primul loc al grupei chiar după primul meci.

Dan Petrescu: E o victorie mare

“ŢSKA a început foarte bine acest meci, ne-a dominat, dar am scăpat. În repriza a doua am controlat meciul şi este o victorie meritată. Cred însă că şi ei vor avea un cuvânt de spus, pentru că au o echipă bună. În primele minute ne-a surprins valoarea adversarului, pentru că în România nu avem aşa adversari. Şi fanii i-au împins de la spate, i-au împins în faţă. Nu e corect ca ei să aibă fani şi noi nu, dar asta e situaţia, bine că am câştigat.

N-am schimbat nimic la pauză, le-am spus doar că trebuie să fim mai buni, să jucăm mai rapid, să facem pressing mai sus. În repriza a doua, cei din apărare au făcut un meci perfect şi le-au dat curaj celor din atac. E o victorie mare. Nici mie nu mi-a plăcut Deac, el poate mai mult. Fizic nu cred că a fost bine. El are execuţiile, execuţii care de trei ani îl fac cel mai bun jucător de la CFR. Rondon merita acest gol, el răspunde şi când intră titular, dar şi când intră ca rezervă”, a declarat Dan Petrescu la finalul partidei.

Săptămâna viitoare vor veni în Gruia elvețienii de la Young Boys, iar o eventuală victorie ar plasa-o pe CFR Cluj ca favorită certă la calificarea în primăvara europeană.

Distribuie:

Postaţi un comentariu