CFR Cluj se impune la Mediaș și stă lipită de FCSB în fruntea Ligii I

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a câștigat în deplasarea de la Mediaș, scor 1-0, și a strâns 51 de puncte în clasamentul Ligii I, la fel ca și ocupanta primului loc FCSB. În meciul cu Gaz Metan, feroviarii au dominat de la un capăt la altul, aajutați și de suprafața de joc, cu mult mai bună decât cea de la Cluj din urmă cu o săptămână. Scorul partidei putea fi și mai mare, însă portarul gazdelor a făcut minuni, reușind să se opună la cel puțin ale 4-5 goluri ale camponilor. Cu acest rezultat, CFR Cluj și-a asigurat matematic prezența în play-offul Ligii I.

Echipa lui Iordănescu a reușit golul victoriei în minutul 75 prin Omrani, revenit cu gol după mai bine de 15 luni.

Au evoluat formațiile:

Gaz Metan: Buzbuchi – Gabriel Moura, Baco, Yuri, Velisar (Trif ’60) – R. Deaconu V.Morar ’79), Francisco Junior, Chamed – Horşia (Ciocan ’46, Costea ’79), Sarr (Ze Manuel ’34), Valente. Antrenor Mihai Teja;

CFR Cluj: Bălgrădean – Susici, Vinicius, A. Burcă, Camora – C. Deac (Omrani ’62), Bordeianu, A. Chipciu – Gîdea (Păun ‘9), Debeljuh (Rondon ’72), V. Costache (Itu ’62). Antrenor Edward Iordănescu.

Iordănescu: ”Acasă, terenul este un inamic pentru noi”

„Am făcut un joc total în prima repriză, cu foarte multe acțiuni clare. Am adus foarte multe mingi în careu, am finalizat multe dintre ele, dar nu cum trebuie. Este nevoie să marcăm și să conducem jocurile în direcția noastră. Este bine că am marcat în cele din urmă, cu emoții, și am obținut trei puncte extrem de importante dintr-o deplasare grea.

Aici ne-a avantajat și terenul. Acasă, terenul este un inamic pentru noi. Aici am putut să dăm viteză jocului, am surprins. Acasă jucăm mai greu, de teamă să nu sară mingea. Dacă marcam în prima repriză, probabil că jocul ar fi fost mai accesibil. Vreau să felicit și gazdele, (Gaz Metan) este o echipă care încearcă să joace fotbal. La Gaz Metan este un proiect foarte serios.

Omrani vine după o perioadă lungă de absență, a fost și accidentat și bolnav. La un moment dat nu se știa dacă va continua sau nu la CFR. Eu am nevoie de tot grupul, sunt atent la toți jucătorii. Urmează un meci greu cu FC Argeș, echipa momentului ”, a declarat Iordănescu la finalul partidei.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu