CFR Cluj merge șnur cu Iordănescu: 6 victorii din 7 meciuri

Foto: Prosport

CFR Cluj a reușit la Sibiu a șasea victorie din cele șapte cu Edi Iordănescu pe bancă și a lăsat la cinci lungimi în urmă Craiova. Campioana României rămâne la un singur punct de liderul FCSB, singura în acest moment care mai poate să-i pună piedică în tentativa de a cuceri al patrulea titlu consecutiv.

La Sibiu, feroviarii au jucat fotbal. Din nou. Stilul Petrescu pare că a rămas deja în urmă, CFR atacă, și când faci asta, în trombă și sufocant, ai șanse mai mari să înscrii mai mult decât o face adversarul. E drept că betonul din apărarea Bursucului s-a mai fisurat, dar a dispărut și disperarea că dacă Vinicius nu e, nimic nu e.

După mai puțin de zece meciuri pe bancă cu Iordănescu, nimeni nu se mai gândește că la CFR doar fundașii înscriu, și musai după o fază fixă. Sau că, nu cu mult timp în urmă, filozofia de joc a CFR-ului era bubuiala mingii pe atacanți. Nu. Cei din mijloc, dar mai ales atacanții, au redescoperit plăcerea paselor și a combinațiilor, a driblingurilor și a paselor cu călcâiul, iar asta se vede în dreptul marcatorilor. Așa se face că și Chipciu a reușit primul gol în tricoul vișiniu, sau că Debeljuh a reușit să marcheze de nu mai puțin cinci ori în ultimele șase meciuri. Unde mai pui că și Rondon a reușit, tot la Sibiu, o revenire la echipă cu un gol de atacant pur-sânge. Păun a ratat și el de puțin să apară pe lista marcatorilor, ca și Camora, de altfel, dar asta doar datorită portarului de la Hermannstadt care s-a remarcat cu câteva parade de senzație. Deac și Păun sunt servanții ideali pentru cei din fața lor, iar fundașii laterali urcă curajos dincolo de jumătatea terenului, și asta pentru că Itu coboară spre apărătorii centrali.

Da, Hermannstadt a fost cea care a deschis scorul în minutul 32, dar n-a fost nimeni care să nu creadă că elevii lui Iordănescu nu vor putea întoarce soarta partidei. Poate doar MM Stoica și Gigi Becali, sau Rotaru de la Craiova.

Pentru statistică, au marcat: Romario Pires 32′, pentru sibieni, respectiv Alexandru Chipciu 37′, Gabriel Debeljuh 51′, Mario Rondon 81′, pentru feroviari.

În clasamentul Ligii I, FCSB e în continuare lider, cu 41 de puncte, CFR e pe 2, cu 40, iar Craiova e abia la cota 35, după patru egaluri și o înfrângere în ultimele cinci partide. În următoarea rundă, contracandidatele la titlu joacă în deplasare cu FC Argeș, cazul FCSB-ului, și cu Astra pe teren propriu, echipa din Gruia.

Iordănescu: ”Jucăm aproape de ce-mi doresc eu”

„Două treimi din joc au fost bune. În prima parte ne-am precipitat la inițierea construcției. Am greșit. Am dat curaj adversarului, am transmis între noi tensiune. După primirea golului, care a fost singura situație clară a adversarului, ne-am trezit.

La pauză, am reglat anumite lucruri. În repriza a doua am văzut un joc total diferit, aproape de ceea ce-mi doresc eu. Am recuperat mingi rapid și am reușit să întoarcem rezultatul. Am arătat caracter, puteam să mai înscriem. Am mai pus o victorie la parcursul nostru din ultima perioadă, unul excelent

Debeljuh traversează o perioadă foarte bună, din păcate va fi suspendat pentru următorul joc.  Mă bucur că am arătat caracter și am marcat de trei ori. Puteam să înscriem de mai multe ori. Mă bucur că a marcat Chipciu, îmi pare rău că nu a marcat Păun. Mă bucur și pentru Rondon, care a marcat. I-am recomandat la schimbare să speculeze spațiul din spatele linei de fund, una lentă. L-am recâștigat și pe Lato. Aș remarca și intrarea lui Soaresla pauză.

Aveam nevoie de un jucător, dar a plecat Djokovic și acum avem nevoie de doi. Îl aștept pe primul ca să mă pot gândi și la al doilea. Avem nevoie la mijloc de un jucător de creație”, a declarat, la finalul partidei, Edi Iordănescu la Look Sport.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu