Cazarea în căminele UBB se va face doar pentru studenții vaccinați sau care au trecut prin boală

Foto arhivă: Dan Bodea

La propunerea reprezentanților studenților Universității Babeș-Bolyai, cazarea în cămine – pentru a se asigura cazarea unui număr cât mai mare de studenți, maxim unde se poate – se va face doar pentru studenții vaccinați și/sau pentru cei care se află în fereastra de protecție a trecerii prin boală (15-180 de zile de la trecerea prin boală), transmite UBB în cadrul unui comunicat de presă.

“Experiența cazării studenților pe parcursul verii a demonstrat că testarea periodică nu s-a dovedit funcțională și utilizată de către studenți, fiind nerealistă și birocratică. Studenții care au drept la cazare, dar din condiții medicale nu pot fi vaccinați, vor fi cazați în condiții speciale. De asemenea, studenții internaționali din țări non-UE care nu au acces la vaccinare și nu se pot vaccina decât după obținerea rezidenței pe teritoriul României, pot fi cazați, la cerere, în funcție de disponibilități, în regim special, urmând ca aceștia să se vaccineze imediat după obținerea rezidenței.

Având în vedere contextul pandemic, UBB își va actualiza și reactiva protocoalele epidemiologice pentru derularea în siguranță a actului academic și a cazării în cămine, acestea urmând a fi aprobate pentru a se putea implementa începând cu 27 septembrie 2021”, se transmite în comuicatul UBB.

De asemenea, Consiliul de administrație al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), împreună cu Senatul UBB, au decis că modalitatea de organizare a anului universitar 2021-2022 va fi stabilită de către fiecare facultate în parte, ținând cont de specificul educațional, de noile reglementări naționale și de condițiile de pandemie, în condițiile autonomiei universitare.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu