Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, reținut 24 de ore pentru luare de mită

Foto: realitatea.net

Procurorii DNA au dispus în cursul serii zile de marți reținerea pentru 24 de ore a lui Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, acuzat de luare de mită în formă continuată, edilul urmând să fie prezentat miercuri în fața instanței Tribunalului Cluj cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost reținut de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, după ce edilul a fost prin în flagrant în timp ce avea asupra sa suma de 30.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului, Cherecheș i-a oferit unei persoane o funcție în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare) și i-a promis i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului. În baza acestei înțelegeri, în perioada martie-august 2015, primarul din Baia Mare a solicitat și primit 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar.

„De asemenea, în perioada imediat următoare, inculpatul Cherecheș Cătălin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială. La data de 14 aprilie 2016, pentru o altă tranșă de bani, în același cuantum, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului. În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat”, se mai arată în comunicatul DNA.

Miercuri, 27 aprilie 2016, Cătălin Cherecheș urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Postaţi un comentariu