Busone îi învaţă pe cei mici cum să se comporte pe stradă şi în trafic

La început de an şcolar, InfoTrafic – Radioul de pe strada ta demarează o campanie de educare a copiilor cu privire la comportamentul pe stradă şi în trafic, în parteneriat cu Poliţia Rutieră Cluj, cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Transilvania Reporter s-a alăturat acestei campanii.

Campania se desfăşoară în perioada 21 septembrie – 2 octombrie, urmând să fie încheiată cu o acţiune educativă pe această temă, la care vor participa copii din instituţiile de învăţământ clujene: „George Bariţiu”, „Emil Isac” şi „Avram Iancu”.

În cadrul acţiunii finale, care va fi organizată la începutul lunii octombrie, elevii clujeni vor circula prin oraş cu un autobuz pus la dispoziţie de Compania de Transport Public, cu asistenţa unei echipe de la Poliţia Rutieră Cluj-Napoca.

Campania “Busone – Autobuzul copiilor” are ca scop prevenirea accidentelor rutiere în rândul copiilor, prin conştientizarea riscurilor şi corecta informare a celor mici.

În intervalul 21 septembrie – 2 octombrie, InfoTrafic difuzează în staţiile de transport public din Cluj-Napoca patru spoturi educative, în cadrul rubricii Busone – Autobuzul copiilor. Materialele audio conţin sfaturi şi reguli privind circulaţia pe drumurile publice a celor mici, structurate în patru etape:

1. Cum ne deplasăm în siguranţă pe drumul de acasă până la şcoală. Comportament corect în trafic.

2. Prudenţa pe bicicletă.

3. Locurile periculoase dintr-un cartier (maşini parcate pe margine, lipsa trecerii de pietoni etc.)

4. Cum să te comporţi corect în staţia de autobuz, în interiorul autobuzului şi cum să cobori din autobuz ca să fii în siguranţă.

Campania „Busone – Autobuzul copiilor” se află deja la a doua ediţie şi continuă seria de acţiuni prin care InfoTrafic se implică în viaţa comunităţii. Este, totodată, a doua campanie de educare, dedicată micilor cetăţeni ai oraşului.

La începutul lunii iunie, de Ziua Copilului, radioul a organizat campania “Aventurile lui Zebrilă”, de educare a copiilor cu privire la respectarea regulilor de circulaţie, împreună cu Poliţia Rutieră Cluj şi cu elevii din trei şcoli clujene: “Emil Isac”, „Iuliu Haţieganu” şi „Ion Creangă”. Şi atunci, acţiunea din stradă a fost precedată de difuzarea unor materiale audio educative, în toate staţiile de transport în comun unde se aude InfoTrafic.

Postaţi un comentariu