Biroul Electoral Judeţean Cluj a stabilit ultimele măsuri pentru buna desfăşurare a alegerilor de duminică

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

BEJ Cluj anunţă că duminică 16 noiembrie la nivelul judeţului Cluj, la scrutinul din turul II vor funcţiona acelaşi număr de secţii de votare ca şi în turul I al alegerilor, respectiv 654.

Potrivit prevederilor legale, votarea se desfăşoară în data de 16 noiembrie 2014, începând cu ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00.

Cetăţenii români cu domiciliul în România îşi pot exercita dreptul de vot în baza următoarelor acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din şcolile militare).

Pentru eliberarea actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu au sau deţin un act de identitate cu temen de valabilitate expirat, precum şi cele care le-au pierdut sau le-au fost furate actele, programul de lucru al Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din municipiul Cluj-Napoca, cu ocazia alegerilor prezidenţiale din data de 16 noiembrie 2014, a fost extins. Astfel, în ziua de sâmbătă, 15.11.2014, programul de lucru cu publicul va fi între orele 8.00 şi 16.00. Duminică, 16.11.2014, când vor avea loc alegerile prezidenţiale, programul de lucru cu publicul va fi între orele 8.00 şi 21.00.

Persoanele care în ziua votării se află în altă comună, oraş sau municipiu decât cel de domiciliu îşi pot exercita dreptul de vot la orice secţie de votare, după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la turul de scrutin din ziua de 16 noiembrie. În acest sens, aceste persoane au posibilitatea de a descărca declaraţia pe propria răspundere de pe site-ul Biroului Electoral Central (www.bec2014.ro), o pot completa acasă, dar au obligaţia de a o semna şi data numai în faţa membrilor biroului electoral al secţiei de votare.

Condiţiile de vot prin intermediul urnei speciale rămân aceleaşi ca şi în turul I al alegerilor, persoanele netransportabile din motive de boală sau invaliditate, cele private de libertate care nu şi-au pierdut drepturile electorale pot depune cereri scrise la secţiile de votare de care aparţin în seara zilei de sâmbătă, 15 noiembrie, între orele 18.00 şi 20.00.

De asemenea, cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale pentru persoanele cu drept de vot internate în spitalele din judeţul Cluj se vor depune la secţia de votare la care este arondată strada pe care se află spitalul, în preziua votării între orele 18.00 şi 20.00.

Potrivit Deciziei BEC nr. 128 / 7.11.2014, pentru II de scrutin la alegerile pentru preşedintele României din anul 2014, acreditările reprezenţanţilor mass-media şi a observatorilor interni emise pentru primul tur de scrutin sunt de drept valabile.

Postaţi un comentariu