Bienala Art Encounters 2019, ultima săptămână în forță

Expoziția Bienalei Art Encounters 2019, care a debutat în 20 septembrie și s-a desfășurat timp de cinci săptămâni la Timișoara, se apropie de final.

Anul acesta, evenimentul care a pus Timișoara din nou pe harta artei contemporane, a reunit peste 30 de spații expoziționale, din care 10 în spațiul public, mai mult de 60 de artiști și 23 de lucrări noi, special concepute în relație cu orașul. Și nu doar atât: a cuprins o serie de proiecții de film, în parteneriat cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara și cu Festivalul Ceau, Cinema!, artist talks, lecturi colective, workshop-uri, o Școala curatorială de toamnă, organizată în parteneriat cu Centrul Cultural Clujean, dar și un program de mediere foarte complex, realizat împreună cu Asociația Culturală Contrasens. Tururile și programele organizate sub denumirea Itinerarii de recunoaștere se adresează școlilor din oraș.

Miercuri, 23 octombrie, tot ca parte a Bienalei Art Encounters, se deschide la Timișoara Platforma de Publicații Independente. Această platformă vizează evidenţierea domeniului editorial independent în toată diversitatea sa. Mai mulţi producători, editori și distribuitori independenţi locali, regionali și naţionali vor participa la această platformă și își vor prezenta publicaţiile alături de o expoziţie de carte de artist. Participanții din cadrul Platformei de Publicații Independente vor expune și vor susține prezentări la Bastionul Maria Theresia, la Info Point, începând de miercuri, 23 octombrie.

Ziua de vineri va debuta cu două prezentări din cadrul Platformei de Publicații Independente – cu Ovidiu Hrin (11:00-12:00) și Balamuc (12:00-13:00), urmate de un tur ghidat al expozițiilor cu cele două curatoare, Maria Lind și Anca Rujoiu. La ora 16:00 are loc o prezentare a platformei kuda.org și apoi lansarea Publicației Bienalei Art Encounters.

Sâmbătă, 26 octombrie, va avea loc o ultimă sesiune a Dialogurilor Bienalei la Mansarda Facultății de Arte și Design, urmată de o proiecție de film la Ambasada – Anton Vidokle – Immortality for All: A Film Trilogy on Russian Cosmism și de petrecerea de închidere a Bienalei Art Encounters, ediția 2019.

Ultimul tur Întâlniri cu arta – Timișoara ca reper organizat de Tur de Arhitectură pentru această ediție a Bienalei va începe la ora 14:00, duminică, și se va desfășura pe biciclete. De la ora 18:00 vă așteptăm la ultimul eveniment – Teatru Forum cu Zephyr, la Basca.

Pentru această ediție a Bienalei, abordarea curatoarelor Maria Lind și Anca Rujoiu s-a bazat pe convingerea că arta contemporană este o formă de cunoaștere care, împreună cu știința, politica, literatura și filosofia, ne ajută să înțelegem complexitatea vieții de azi. Numele Bienalei – Art Encounters – a reprezentat o sursă de inspirație pentru dialog și reflecție. Fiecare lucrare de artă a fost produsul unor întâlniri și a mizat pe stimularea dezbaterilor care au loc între grupuri și indivizi cu privire la artă și la contactele ei cu societatea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu