Barna și Cioloș și-au prezentat echipa USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai

Foto: Dan Bodea

Alianța 2020 USR–PLUS a intrat oficial în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Toți candidații alianței, în frunte cu Dan Barna și Dacian Cioloș au organizat, duminică, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, primul miting electoral din campania pentru europarlamentare.

În prezența câtorva sute, poate 1.000 de clujeni, primul a urcat pe scenă deputatul USR Emanuel Ungureanu care a vorbit asistenței despre situația critică din spitalele din România. După aproximativ cinci minute, Ungureanu a invitat pe scenă întreaga echipă a Alianței 2020 USR-PLUS.

Foto: Dan Bodea

Următorul vorbitor a fost chiar liderul USR, Dan Barna. Acesta le-a promis clujenilor că alianța va da primul ministru onest din România. „Când se va întâmpla asta cu siguranță vă veți aminti că am pornit la drum de aici, din Cluj”, a punctat Barna. Evident a fost abordat și subiectul pliantelor false împărțite în Cluj-Napoca, în numele USR, de mai mulți membrii ai PNL Cluj, dar și despre corupție și politicieni corupți a mai vorbit Barna.

„Acest tip de practici va dispărea când, la Cluj și în România, vom avea administrație USR-PLUS. În fiecare an, România pierde circa 38 de miliarde de euro din cauza corupției. Cifrele oficiale sunt îngrijorătoare și exact astea sunt datele statistice. Ce am putea face cu acești bani?

Am putea face autostrăzi și am putea construi cele 8 spitale regionale de care PSD tot vorbește, dar pe care nu le face de ani de zile. Ne-am săturat de corupție, de minciună, de incompetență, de promisiuni care nu sunt atinse. În 26 mai, împreună, începem recuperarea României, după trei ani de abuzuri și minciună”, a spus Dan Barna.

Foto: Dan Bodea

Liderul USR a fost susținut de Dacian Cioloș, următorul vorbitor. „Trebuie să ne debarasăm de hoție, de prostie, și de sărăcie. Haideți să facem asta împreună, pentru că în România hoția și prostia ne-au ținut în sărăcie. Cum putem concepe să punem hoția în vârful statului și să o mai și acceptăm ca pe o virtute?

Ne-am unit în această alianță pentru că vrem să le dăm oamenilor decenți din România o alternativă care poate să câștige alegeri”, a completat Cioloş. După ceva mai bine de o oră de discursuri ale liderilor echipa USR-PLUS a ieșit de pe scenă, ocazie cu care mitingul s-a sfârșit. Câteva sute de clujeni au rămas însă, în Piața Unirii pentru a asista la concertul formației Omul cu șobolani.

Distribuie:

Postaţi un comentariu