Banksy ajunge la Cluj. Expoziția “The Art of Banksy” la Casa Vaida Voevod

Lucrările din cadrul  “The Art of Banksy” vor fi expuse  în Casa Vaida Voevod, Piața Ștefan cel Mare, nr. 18 și va putea fi vizitată între 1 august și 3 noiembrie 2019, între orele 12.00 și 22.00.

Expoziția “The Art of Banksy”, plecată în 2016 din Istanbul și găzduită la Paris (încă deschisă), Amsterdam, Londra, Roma, Berlin, Tel Aviv, Toronto, Montreal, Milano, cuprinde peste 50 de tablouri, fotografii, șabloane și obiecte 3D. Printre acestea se regăsesc celebrele graffiti “Girl with Balloon – Fata cu balonul”, “Bomb Hugger – Fata care îmbrățișează bomba”, “Police Kids – Copiii polițiști”, “Pulp Fiction” sau “Flower Thrower – Huliganul cu flori”.

Totul va fi completat cu videoclipuri despre viața și creația lui Banksy, precum și de un magazin pop-up, deschis pe toată perioada expoziției.

Adorat de milioane de persoane pentru adevărul provocator din mesajele sale, pus la zid de critici pentru exact același lucru, Banksy, cel mai cunoscut artist graffiti din lume, a devenit, potrivit revistei Times, unul dintre cei mai influenți 100 de oameni de pe planetă, cu toate că este, încă, un personaj anonim.

Există nenumărate speculații privind identitatea sa. Se știe cu siguranță faptul că s-a născut în Marea Britanie, în orașul Bristol, dar, în afară de acest lucru, nu se cunoaște nimic cu precizie, deși n-au fost puțini cei care au încercat să descopere omul din spatele faimoasei semnături Banksy.

Distribuie:

3 Comentarii

  1. Costina says:

    Ar fi ok sa mentionati si cine organizeaza aceasta expozitie, ca sa fie informat publicul la cine ajung banii de pe bilet. Avand in vedere ca e si documentar in care se vorbeste despre cum s-au furat chiar pereti cu totul, pe care erau operele lui, numai ca sa fie monetizate fara acordul lui …cred ca ar fi important de mentionat ceva si despre organizatori.

  2. Kocsis Sanyi says:

    http://www.banksy.co.uk/shows.asp Conform declarațiilor oficiale de pe pagina artistului toate aceste expoziții sunt false și neautorizate și nu încurajează participarea la ele și plătirea unei taxe. Noi am fost păcăliți și e penibil. Va rog sa vă reactualizati informatia.

Postaţi un comentariu