Atenție șoferi! De luni vor circula mai multe mijloace de transport în comun

sursa foto: realitatea.net

În fiecare an, odată cu începerea anului școlar se întâmplă același fenomen, din care clujenii par că nu au învățat nimic odată cu trecerea timpului. Practic mașinile par că se înmulțesc. În zonele cu școli, grădinițe sau licee se fac aglomerații uriașe. Mașinile sunt lăsate pe avarii, lumea/șoferii/părinții parchează unde apucă și inevitabil blochează traficul.

Rutele părinților care, de obicei, se duc la serviciu, se schimbă. Trebuie să cumpere flori pentru doamna dirigintă, învățătoare, educatoare și pentru doamna director, e musai să mai oprească undeva, să rezolve o problemă în drum spre școală, ba câteodată mai trebuie sa-l ia și pe Vasilică, fiul vecinului din colț.

Când începe școala, traficul haotic devine halucinant. De fapt, numărul mașinilor nu creste chiar atât de mult. Problema este că multe străzi și artere principale devin neîncăpătoare din pricina parcărilor neregulamentare. Și de aici începe toată nebunia.

Soluția cea mai la îndemână este ca părinții să-și lase copii să meargă la școală cu mijloacele de transport în comun puse la dispoziție de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.
Anul aceasta, CTP vine în sprijinul publicului călător prin suplimentarea mijloacelor de transport în comun cu aproximativ 30%, începând cu data de 13.09.2021, ca urmare a începerii anului școlar și a reluării activității în majoritatea unităților economice din municipiul Cluj-Napoca.

În colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, se va relua de luni, 13 septembrie, transportul elevilor din clasele 0 – IV la școli, cu autobuze dedicate pe 12 trasee, din cartierele Mănăștur, Zorilor – Făget, Gheorgheni, Mărăști, Grigorescu, Buna Ziua, zona Iris și Lombului.
Autobuzele vor avea ca destinație liceele din centrul municipiului Cluj-Napoca, aceste trasee fiind cunoscute deja de elevi și de aparținătorii acestora. Liceele deservite sunt:

Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Liceul Teoretic Avram Iancu, Seminarul Teologic Ortodox, Colegiul Național George Coșbuc, Seminarul Bathory Istvan, Liceul Teoretic Bathory Istvan, Colegiul Național Emil Racoviță, Liceul Teologic Reformat, Liceul Teoretic Apaczai Csere Janos, Liceul Teoretic Gheorghe Șincai.
Toți elevii au la dispoziție mijloace de transport special destinate având inscripția „TRANSPORT ELEVI” cu plecări după ora 7:10 din cartiere spre centrul municipiului și reîntoarcerea în jurul orei 14:00, pe următoarele linii:

Autobuze:
Linia 9 – Bucium 7:20 – P-ta Gării 14:02;
Linia 24 – Bucium 7:15 – Unirii 14:05;
Linia 30 – Grigorescu 7:20 și A. Vlaicu 7:18 – A. Vlaicu și Grigorescu 14:02;
Linia 31 – Calea Baciului 7:15;
Linia 35 – Zorilor 7:21;
Linia 39 – Valea Chintăului 6:55;
Linia 42 – Câmpului 7:15;
Linia 43B – Grigorescu 7:20.

Troleibuze:
Linia 3 – P-ta Gării 7:27;
Linia 5 – Aeroport 7:09;
Linia 6 – Bucium și A. Vlaicu 7:20 – A. Vlaicu 14:05;
Linia 25 – Bucium 7:12 – Unirii 14:12.

Tramvaie:
Linia 102 – Bucium și B-dul Muncii 7:16 – B-dul Muncii 14:05;
Linia 101 – Bucium 7:21 – P-ta Gării 14:05;

Accesul se va face doar pe ușa din față și va fi permis doar elevilor, fără însoțitori. În mijloacele de transport în comun este obligatoriu să utilizați orice formă de protecție a feței: mască, eșarfă sau fular.

Distribuie:

Postaţi un comentariu