Aproximativ 50 de tineri au protestat în Cluj faţă de exploatarea animalelor în cadrul industriei alimentare

Aproximativ 50 de persoane participat astăzi, 2 septembrie, la un protest față de cruzimea cu care sunt exploatate animalele în cadrul industriei alimentare. Protestul a început la ora 14:00, fiind urmat de un marş prin centrul municipiul Cluj-Napoca. Manifestanții au dorit să atragă atenţia asupra modului în care sunt tratate animalele și să îi încurajeze pe clujeni să consume cât mai multe produse vegane, în locul celor de provenienţă animală.

Protestatarii au adus bannere și pancarte cu mesaje precum: „Cina ta, viaţa lor, alege să fii vegan”, „Aripile sunt pentru zburat, nu pentru mâncat”, „Exploatate pentru lactate”.

Marşul a fost autorizat să se desfăşoare pe Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu – Bulevardul 21 Decembrie 1989.

„Scopul acestui marș este să aducem la cunoștința societății suferința animalelor, a celor care sunt crescute pentru carne, care sunt torturate pentru ouă, pentru lapte, câinii și pisicile abandonate, pentru animalele din circuri, pentru cele testate. Este vorba de etică și ce vrem să facem este să aliniem etica pe care fiecare din noi o avem, pentru că toți considerăm că este greșit să facem animalele să sufere și să ne aliniem etica interioară cu acțiunile”, a declarat Maximilian Ichim, unul dintre organizatorii protestului, citat de Agerpres.

Vegan în Cluj a organizat în ultimele luni și alte acțiuni de acest tip. 

„Cruzimea împotriva animalelor a căpătat proporții colosale, fiind azi cel mai mare genocid din istoria umanității. Drepturile lor fundamentale sunt încălcate violent sub umbra unui sistem global opresiv. Niciun animal nu merită să fie ucis sau exploatat și nimeni nu are dreptul să priveze animalele de libertate, să le tortureze, să le folosească pentru distracție, să experimenteze pe ele sau să le abuzeze în orice fel. Nu numai că ținem sub sclavie și măcelărim inutil 150 de miliarde de ființe non-umane conștiente și empatice, dar ne distrugem propria sănătate și, odată cu creșterea populației și occidentalizarea țărilor în curs de dezvoltare, vom distruge iremediabil și într-un ritm accelerat echilibrul planetar.

E timpul să ieșim în stradă și să luăm parte la eliberarea acestor ființe inocente și să regăsim valorile ce ne definesc umanitatea: compasiunea, respectul și dreptatea”, au transmis organizatorii în cadrul evenimntului anunțat pe Facebook.

Acțiuni similare au avut loc în București, Chișinău sau Londra.

Distribuie:

Postaţi un comentariu