Apel de proiecte la Galeria Quadro 21 pentru artiștii sub 30 de ani

Galeria Quadro 21 din Cluj-Napoca anunță o nouă oportunitate pentru artiștii tineri, sub 30 de ani, activi pe scena artistică clujeană să aplice cu un proiect expozițional solo gândit pentru spațiul din mansarda galeriei de pe strada Samuil Micu, nr.7.

„Prin entry ne dorim să întărim dialogul dintre artiști, galerie și publicul nostru și să contribuim la diversificarea scenei artistice, prin sprijinirea unor propuneri consistente și modalități de exprimare bine conturate. Proiectul nu este limitat tematic și orice mijloc de expresie artistică (pictură, sculptură, grafică, fotografie, video, instalație, performance etc.) este binevenit. Vor avea prioritate acele propuneri care prezintă lucrări deja finalizate, din creația recentă a artistului, dar care să nu fi fost expuse înainte. Proiectul câștigător se va implementa în perioada de o lună de la anunțarea rezultatelor până la deschiderea expoziției”, se precizează în comunicatul transmis presei.

Potrivit reprezentanților galeriei Quadro 21, evaluarea va fi făcută de o comisie formată din membrii echipei galeriei și specialiști invitați și va urmări coerența proiectului, aportul la diversificarea scenei artistice, integrarea în economia spațiului (fără necesitatea de a fi proiect site-specific).

Echipa galeriei va colabora cu artistul pentru implementarea proiectului, galeria asigurând necesitățile tehnice, logistice și de comunicare ale expoziției, organizarea și promovarea evenimentului.

Pentru a aplica, artiștii pot să acceseze linkul: http://bit.ly/FormularEntry

Termen limită pentru înscrierea proiectelor: 24 februarie 2019.

Galeria Quadro 21 a fost înființată în anul 2016, fiind ramura contemporană a Centrului de Artă Quadro din Cluj, împreună cu galeria de artă modernă, fondată în anul 2008 de către istoricul de artă și curatorul Sebestyén Székely. Galeria promovează tendințele progresiste ale artei românești din 1960 până în prezent și își formează un portofoliu internațional de artiști care interoghează rolul artei în raporturile sale cu problematicile sociale și ecologice ale capitalismului târziu.
Distribuie:

Postaţi un comentariu