Angajaţii din administraţia publică locală se pregătesc de grevă

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Sindicaliştii din administraţia publică locală anunţă mişcări de protest la finalul acestei luni, după ce Guvernul nu a rezolvat nici una dintre revendicările acestor angajaţi şi a refuzat solicitarea privind concilierea în cadrul declanşării unui conflict de muncă iniţiat de angajaţii din administraţie.

Sindicaliştii au precizat că în 20 februarie în intervalul 10-10.30 va avea loc o întrerupere a activităţii funcţionarilor publici.

„Constatăm, încă o dată, dezinteresul manifestat de către guvernanţi faţă de problemele salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală, faptul că aceştia sunt priviţi drept slujitori care nu au niciun drept. Invocând articolul de lege respectiv Guvernul României susţine şi încearcă să inducă ideea ilegalităţii oricărui drept al angajaţilor din administraţia publică locală de a recurge la forme de protest ce presupun întreruperea activităţii, ca şi ultimă soluţie a acestora de a solicita tratament egal faţă de alte categorii de bugetari, în condiţiile în care această categorie este cea mai slab plătită, iar peste 50% dintre salariaţii din acest sector de activitate au venitul de până la 950 lei. Dorim însă să le reamintim guvernanţilor că cel puţin una dintre revendicările noastre face referire la aplicarea unei legi, şi anume Legea nr. 284/2010, iar cealaltă revendicare a fost formulată încă din anul 2014 şi viza tocmai neadoptarea interdicţiei de acordare a tichetelor de masă, începând cu anul 2015, revendicare sfidată prin OUG nr. 83/2014 privind salarizarea pe anul 2015.  Angajaţilor din administraţia publică locală, a căror drepturi şi interese le-am reprezentat şi le vom reprezenta întotdeauna cu onestitate şi loialitate, le solicităm să dea dovadă de solidaritate şi să participe activ la aceste acţiuni de protest”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele FNSA, Valer Suciu.

Postaţi un comentariu