Amenzi mai mari pentru cei care vandalizează fațadele clădirilor

Consilierii locali au aprobat astăzi, după discuții aprinse, amenzile pentru actele de vandalism prin care sunt inscripționate fațadele clădirilor din oraș. Amenda maximă care până acum era de 2.000 de lei a crescut la 2.500 de lei.

”Cred că trebuie să pornim de la câte amenzi maxime de 2.000 de lei s-au dat anul trecut”, a spus consilierul Claudia Anastase. ”Și eu am întrebat dimineață același lucru și serviciul juridic mi-a spus că niciuna”, a completat consilierul Ioan Bîldea.

”Anul trecut am identificat și am prins asupra faptei doi minori care scriau pe anumite clădiri, iar altădată încă două persoane. Au fost aplicate amenzi de câte 1000 de lei în acest cazuri. Dar nu sunt multe persoane din informațiile noastre numai că sunt foarte greu de prins. Mărirea amenzilor va însemna un semnal public pentru descurajarea acestor acte”, a argumentat directorul adjunct al Poliției Locale, Minodora Fritea.

”Eu nu cred că trebuie să luăm această măsura pentru patru amenzi din care nici una maximă ci ar trebui să încercăm să dialogăm cu cei care doresc să se exprime astfel. Pentru că și cei care se exprimă prin graffiti produc artă”, a spus consilierul Bîldea.

”Nu cred că pe noi consilierii ar trebui să ne intereseze dacă este artă sau nu ci faptul că se încalcă legea prin încălcarea proprietății private sau publice. Cei care vor să facă astfel de artă fie să obțină acrodul proprietarilor clădirilor, fie să deseneze pe casa sau blocul lor”, a argumentat consilierul Radu Moisin.

Proiectul a trecut cu 23 de voturi pentru, 1 împotrivă și 2 abțineri.

Postaţi un comentariu