Ambasadorul Sloveniei a discutat la Cluj despre deschiderea unei noi rute aeriene între Cluj şi Ljubljana

Ambasadorul Sloveniei la Bucureşti,  Excelenţa Sa, doamna Ambasador Jadranka Šturm Kocjan s-a întâlnit astăzi la Cluj cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj,  Mihai Seplecan.

În vederea extinderii relaţiilor de cooperare bilaterală în multiple domenii, pentru atragerea de investitori sloveni şi, respectiv, intensificarea cooperării economice şi a schimburilor comerciale, oaspeţilor străini le-au fost prezentate potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj precum şi principalele proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj. În acest context, o atenţie aparte a fost acordată Parcurilor Industriale Tetarom şi facilităţilor pe care acestea le oferă potenţialilor investitori, proiectelor de modernizare şi extindere a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, precum şi rolului benefic pe care aceste proiecte le au în ceea ce priveşte încurajarea schimburilor economice şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

În acelaşi timp, în perspectiva deschiderii unei noi rute aeriene între Cluj şi Ljubljana, Mihai Sepelcan, a facilitat în cursul zilei de azi o întâlnire de lucru a ambasadorului sloven cu conducerea Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj.

Cele două părţi au stabilit modalităţile viitoare de schimb de informaţii şi au decis să analizeze împreună ideea derulării în perspectivă a unor proiecte comune. “Întâlnirea a reprezentat un excelent prilej de a pleda cauza judeţului nostru, de a crea noi oportunităţi de colaborare şi de atragere a investitorilor din acest stat european. Urmare a mesajului nostru de disponibilitate şi suport total pentru investitori, sunt convins că doamna Ambasador va realiza un lobby intens în favoarea judeţului nostru, în vederea atragerii şi investitorilor sloveni dornici să iniţieze afaceri profitabile în judeţul Cluj”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Postaţi un comentariu