A început distribuirea pensiilor. Condiții speciale pentru poștași și beneficiari

Poșta Româna a început, miercuri, 1 aprilie, distribuirea pensiilor și a transmis că face demersuri pentru a finaliza achitarea acestora într-un interval cât mai scurt, pentru a veni, astfel, în sprijinul beneficiarilor, în această perioadă dificilă. În plus, compania a stabilit o procedură de lucru specială.

Poșta Română precizează, într-un comunicat, că se adaptează la evoluția situației căutând, în permanență, măsuri pentru a-și continua activitatea și a-și respecta angajamentul față de toți pensionarii, de a distribui în continuare toate pensiile direct la ușa acestora, indiferent de situațiile speciale generate de pandemia de COVID-19.

Astfel, deplasarea în teren a poștașilor se va face cu mijloace mecanizate, puse la dispoziție de Oficiile Județene de Poștă, în vederea reducerii expunerii acestora pe străzi, dar și pentru a realiza un număr crescut de distribuiri în aceeași zi, astfel încât perioada de achitare să fie cât mai scurtă.

Pe toata perioada realizării activității, factorii poștali vor avea asupra lor legitimații și adeverințe de la angajator, completate li semnate de compania Poșta Română. De asemenea, toți factorii poștali sunt echipați corespunzător, fiind protejați cu măști, mănuși și dezinfectant și au fost instruiți să evite interacțiunea în momentul în care ajung la ușa beneficiarilor.

Aceștia vor respecta distanța de doi metri față de beneficiarul drepturilor sociale. Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic, pe care vor fi înscrise datele beneficiarului.

Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care aceștia nu dețin unul propriu, va fi pus la dispoziție de către poștaș. Durata operațiunii nu va fi mai lunga de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar, se arată în documentul remis presei. Calendarul normal de distribuire a prestațiilor sociale, a pensiilor, este 1-15 aprilie.

Postaţi un comentariu