150 de lei în plus pe lună, pentru sportivii de performanță

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Toți sportivii de performanță din România vor primi din partea statului tichete în valoare de 150 de lei. Stimulentul financiar va fi acordat lunar, iar tichetele vor putea fi folosite doar pe teritoriul României.

Propunerea legislativă privind completarea Legii Cadru 69/2000, care prevede că Ministerul Tineretului şi Sportului acordă sportivilor de performanţă tichete valorice lunare de 150 de lei, utilizabile pe teritoriul României a fost adoptată de Senatul României la data de 30 iunie, iar marți, 27 octombrie, Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional proiectul de lege.

„Copiii şi juniorii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanţă.

Ministerul Tineretului şi Sportului va respecta principiul nediscriminării, acordând tichete egale sportivilor pentru acelaşi tip de performanţe, obţinute la competiţii naţionale organizate de federaţiile sportive naţionale şi/sau un singur organism acreditat pe plan naţional în sport”, potrivit proiectului de lege adoptat de către deputaţi.

Conform propunerii legislative, tichetele de sportiv sunt bilete de valoare care se acordă pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă şi sunt utilizabile doar pe teritoriul României. De asemenea, tichetul de sportiv are valabilitate de un an de la data emiterii. Legea va ajunge în curând pe biroul președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Diaconescu augustina says:

    De când putem beneficia de aceste tichete ?A fost promulgată legea de președinte?

Postaţi un comentariu