100 de clujeni au protestat împotriva deciziei de interzicere a manifestărilor spontane

Circa 100 de persoane au protestat, duminică seară, în Piaţa Unirii, împotriva deciziei Înaltei Curţi de Casaţi şi Justiţie de interzicere a manifestărilor spontane, dar şi împotriva Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul justiţiei.

Protestatarii au vorbit la megafon pe temele amintite, dar şi despre „desfiinţarea PSD”, pe motiv că îşi încalcă propriul statut, conform căruia din conducerea partidului nu pot face parte persoane condamnate penal.

Participanţii la protest au răspuns unui apel lansat pe reţelele de socializare, sub titlul „Starda e a noastră”: „Sunt cetăţean european şi nu voi fi redus la tăcere. Suntem oameni liberi şi, cu orice risc pentru vieţile noastre personale, nu vom accepta distrugerea democraţiei. Ceea ce vezi aici nu e invitaţia la o adunare publică. Dacă ar fi aşa, ai putea fi amendat/ amendată pentru simplul fapt de a da attend sau a fi prezent/ prezentă într-o piaţă publică sau pe o stradă atunci când “autoritatea” n-are chef să te vadă/ audă acolo. Strada, ca şi piaţa nu au fost niciodată ale statului, municipalităţii, politicienilor, jandarmilor. Ele ne aparţin tuturor – şi acolo vom fi de fiecare dată când vrem să ne facem auziţi”.

Postaţi un comentariu