10 autobuze noi vor intra în curând în circulaţie

Foto: Dan Bodea

10 autobuze noi vor intra în perioada următoare în circulaţie, anunţă Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. Anunţul companiei vine după ce în ultimele zile, mai mulţi clujeni s-au plâns de condiţiile din mijloacele de transport în comun pe durata caniculei.

„CTP a dispus, încă din prima zi a instalării caniculei, ca toate instalațiile de climatizare existente pe mijloacele de transport ale companiei să fie folosite la capacitate maximă. CTP este preocupat să asigure confortul călătorilor, mai ales în aceste zile în care canicula generează un sever disconfort termic. Pe baza dispoziției conducerii CTP, Serviciul de Siguranța a Circulației din cadrul companiei verifică permanent modul în care conducătorii auto folosesc instalațiile de climatizare pentru a fi asigurat confortul termic în interiorul mijloacelor de transport. Regretăm că nu toate mijloacele de transport sunt dotate cu instalaţii de aer conditionat și-i asigurăm pe cetățenii contribuabili că atât CTP, cât și Municipalitatea clujeană fac eforturi susținute și consistente pentru modernizarea transportului în comun, în metropola clujeană. Astfel, încă 10 autobuze moderne vor intra pe trasee în perioada următoare”, se arată în comunicatul CTP.

Reprezentanţii companiei susţin că există mai mulţi factori din cauza cărora instalaţiile de aer condiţionat din autobuze nu fac faţă temperaturilor toride, între care timpul de deschidere și de numărul ușilor mijloacelor de transport, precum și de distanța dintre stații, pentru că nu există suficient timp să asigure temperatura optimă pentru confortul călătorilor.

Pe de altă parte, din dispoziția directorului general al CTP, Liviu Neag, compania a asigurat, la capetele de linii, spații răcoroase, dotate cu aparate de ventilat, precum și dozatoare cu apă rece pentru călători. De asemenea, a fost și este în alertă permanentă un echipaj medical al CTP, capabil să intervină în cazuri de urgență și să asigure primul ajutor călătorilor și șoferilor, afectați de caniculă.

Postaţi un comentariu