1 Decembrie la Cluj. Ce manifestări au pregătit autorităţile

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

1 decembrie, Ziua Naţională a României, când se împlinesc 96 de ani la la Marea Unire, va fi sărbătorită la Cluj cu o paradă militară, spectacole, concerte şi focuri de artificii.

Programul oficial va începe la ora 9.30, când va avea loc un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca. Slujba religioasă va fi urmată la ora 10.00 de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu.

Va urma parada militară, organizată de Divizia 4 infanterie „Gemina”. Aproximativ 580 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu aproximativ 40 de mijloace tehnice vor participa la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României.

De asemenea, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca va fi organizat de la 17.30 spectacolul „Copiii sărbătoresc marea Unire”, susţinut de elevii din mai multe şcoli clujene. Spectacolul este oferit, în primul rând, unui număr de peste 400 de elevi din mediul rural.

În plus, pe tot parcursul zilei de 1 Decembrie copii care vor sosi în Cluj-Napoca vor avea oportunitatea de a vizita gratuit, la alegere, Muzeul de Ştiințe ale Naturii / Muzeul Zoologic şi Grădina Botanică.

Pe de altă parte, programul pregătit de Primăria Cluj-Napoca include în Piaţa Unirii de la ora 16:00 un spectacol în care vor urca pe scenă Corul Filarmonicii de Stat Transilvania,  Corul bărbătesc din Finteuşul Mare,  Ansamblul Folcloric Mărţişorul,  Sava Negrean Brudaşcu,  Ionuţ Fulea,  Dinu Iancu Sălăjanu,  Aurel Tămaş şi Dumitru Fărcas. Iar la ora 19.00 vor fi aprinse luminile festive, după care va urma un concert Smiley.

De la 19.50 pe traseul Piaţa Lucian Blaga – strada Napoca – Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu va fi organizată retragerea cu torţe. De la ora 20:00 în Piaţa Avram Iancu va avea loc un spectacol de artificii. În finalul serii pe scena din Piaţa Unirii vor urca pentru un concert Aldo Blaga & Tzika Sax Orchestra.

Cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la Marea Unire din 1918 şi în celelalte municipii din judeţul Cluj şi oraşul Huedin vor avea loc ceremonii militare-religioase, spectacole folclorice şi alte activităţi cultural-artistice.

Postaţi un comentariu