Untold| Reîntoarcerea Regelui Armin, cu un show de cinci ore: „Cu fanii din România este ca și cum m-aș îndrăgosti”

Foto: Dan Bodea

După ce în 2016 prindea răsăritul de soare alături de fani înnebuniți după muzica lui, dj-ul olandez Armin van Buuren s-a întors și la cea de-a treia ediție, la care Cluj Arena s-a transformat în van Buuren Arena, cu 63.000 de oameni care au cântat până la epuizare alături de artist. Invariabil, răsăritul a venit și el, Armin părăsind scena în jurul ore 8 dimineața, după un maraton de cinci ore.

Artistul a intrat pe scenă la ora 3 dimineața, iar fanii săi care a plănuit să prindă răsăritul alături de artist nu au fost dezamăgiți. S-a făcut ora 8 dimineața și olandezul nu s-a dat dus de pe o scenă în fața căreia încă se mai aflau aproximativ 6000-7000 de oameni.

Înainte de show, în cadrul unei scurte conferințe de presă, Armin a ținut să își declare din nou dragostea pentru publicul din România și a explicat că relația sa cu fanii Untold este una specială și greu de explicat în cuvinte.

„Cu fanii din România, este ca și cum m-aș îndrăgosti. Sentimentul este asemănător. Nu pot spune de ce, pentru că atunci când se întâmplă, nu poți descrie de ce te-ai îndrăgostit de o persoană. De ce unei persoane îi place friptura, de ce altei persoane îi place peștele, de ce cuiva îi place salata, de ce românii mă iubesc pe mine? Sincer, nu știu, nu este ceva ce pot identifica. Cred că are legătură cu mai mulți factori. Are legătură cu faptul că vin în România de mulți ani, în mai multe orașe, am aveut show-uri mai mari și mai mici, vin aici din 2003, am avut succes cu unele piese, trance-ul este iubit aici, sunt mulți oameni în Untold, oameni care vin din țările vecine și sunt multe alte motive. Conexiunea este acolo și nu o pot explica”, a spus artistul.

Armin a vorbit și despre cât de mult a crescut festivalul în ultimii ani și s-a declarat impresionat de faptul că 

„Sunt foarte fericit pentru că Untold m-a invitat din nou aici. Ca să fiu sincer, nu știu ce s-a întâmplat cu acest festival. Cred că este chiar extraordinar ca în al treilea an să aveți un festival care se numărăr printre cele mai bune și cele mai mari din lume. Se întâmplă asta în Cluj, în România, iar asta este ceva de care cred că trebuie să fiți mândri. Sunt foarte încântat de faptul că pot fi o mică parte a acestui succes. Am simțit dintotdeauna aprecierea fanilor pentru trance, am simțit cât de mult mă iubesc fanii aici, dar niciodată nu mă gândeam că 80.000 de oameni vor veni pentru un tip de 40 de ani din Olanda. Este ceva extraordinar pentru mine și le sunt recunoscător organizatorilor, fanilor și oamenilor din presă”, a declarat Armin van Buuren.

Foto: Dan Bodea

Artistul olandez a vorbit și despre modul în care se raportează la concertele sale și despre ce a învățat în acești ani de muncă.

„Nu mă aștept la ceva anume pentru că așa nu voi putea fi dezamăgit. Săptămâna trecută, la Tomorrowland, se preconiza că va ploua în timpul show-ului meu. Nu s-a întâmplat asta, dar se poate ca tot anul să aștepți pentru momentul tău, iar atunci să plouă torențial și momentul tău pleacă. Am învățat de-a lungul anilor să nu îmi creez așteptări, ci să sper la lucruri bune, după care să fiu recunoscător dacă acestea se întâmplă. Astăzi erau aici niște nori și părea că va ploua, dar văd că nu se întâmplă asta. Totul trebuie să meargă bine. Pentru unii pare că totul merge bine și fprp probleme, dar pe scenă am cu mine cinci oameni care se ocupă de tot spectacolul, astfel că multe lucruri pot merge prost, dar din fericire asta nu se întâmplă de prea multe ori. Este uneori stresant, dar la final pot spune că merită”, a mai spus Armin.

Show-ul s-a încheiat cu o promisiune din partea lui Armin van Buuren, aceea că se va întoarce la Cluj-Napoca și pentru a patra ediție a Untold.

Postaţi un comentariu