Se ”turează” Clujul

Cluj-Napoca va găzdui, în premieră, la începutul lunii viitoare, o etapă din circuitul Campionatului European de Raliuri, care se va desfăşura atât pe asfalt, cât şi pe macadam. Evenimentul va avea loc în cadrul Transilvania Rally, a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri al României. Tour European Rally se va derula între 5 și 6 mai, iar la startul întrecerii sunt așteptați cei mai importanți piloți de raliuri de pe bătrânul continent. Pânâ să-și demonstreze măiestria în întrecerea continentală, campionul en-titre al României, Simone Tempestini a început ca din tun și noua edițe a Campionatului Național de Raliuri al României.

Euro la Cluj, pe filieră italiană

Cluj-Napoca este o gazdă grăbită a primei etape din circuitul Campionatului European de Raliuri, din istoria motorsportului local. Grație rezultatelor excepționale obținute de Simone Tempestini în campionatul mondial de raliuri, fie el și cel dedicat juniorilor, managementul echipei Napoca Rally Academy a început demersurile pentru aducerea la Cluj a unei etape din Tour European Rally. Anul fixat pentru atingerea obiectivului: 2018. De ce va avea loc cu un an mai devreme, ne explică Marco Tempestini, manager și pilot el echipei Napoca Rally Academy. ”Noi ne-am propus pentru 2018, dar Raliul San Remo nu a putut să onoreze contractul cu promotorii campionatului european și atunci cei din bordul forului european ne-au sunat pe noi și ne-au propus nouă organizarea pentru 2017 a acestei etape din Tour European Rally. Din fericire am reușit să punem la cale acest lucru. Era un vis pentru noi, Napoca Rally Academy, să ducem Clujul nu doar ca și echipă ci și ca oraș pe harta Europei de motorsport. Chiar putem spune că am avut și noi odată noroc din punctul ăsta de vedere, al organizării unei etape de campionat european, chiar mai repede decât ne așteptam, dar nu a fost chiar o surpriză pentru noi desemnarea orașului Cluj-Napoca drept gazdă a acestui eveniment. În momentul în care demarezi discuțiile, faci propunerea către bordul forului internațional, tu ca și organizator trebuie deja să fii mai mult de 50% pregătit să organizezi ceea ce ți-ai propus. Motorsportul e scump, cheltuielile sunt foarte mari, astfel de retrageri din circuit, precum San Remo, nu sunt ceva chiar așa ieșit din comun. Noi suntem pregătiți și pentru 2017 și am încredere că va fi un eveniment foarte reușit. De altfel, există un interes foarte mare din partea concurenților străini să vină la Cluj. Se pare că va fi un raliu foarte interesant, poate cel mai important raliu care s-a organizat vreodată în România”, a spus Marco. ”Am avut și noi odată mare noroc, am intrat într-o zonă de elită a motorsportului european și nici nu mai e mult până atunci, etapa de la Cluj va fi la începutul lunii mai, așa că trebuie să ne concentrăm pe organizare. Acum a trecut și etapa de la Brașov <<prima etapă din Campionatul Național de Raliuri care s-a desfășurat la Brașov, la sfârșitul săptămânii trecute, n.a.>>, avem două, trei săptămâni la dispoziție pentru a pune totul la punct”, a completat Bogdan Marișca, fost campion național de raliuri.

Atacă toate fronturile

Etapa de Campionat European este doar un pas înainte în motorsportul românesc și clujean. Însă, echipa locală de raliuri și-a început deja asaltul în competiția internă de raliuri. La sfârșitul săptămânii trecute Simone Tempestini a început perfect noua ediție internă de campionat și s-a impus în etapa inaugurală, Tess Rally 46. Simone Tempestini a triumfat în cursa inaugurală, iar pe podium, în clasamentul general și-a făcut loc și Bogdan Marișca, acesta încheind Raliul Brașovului pe poziția a treia, după o luptă fantastică pentru locul 2, cu Dan Gârtofan. ”Suntem fericiți că am ajuns cu bine la final, că ne-am acomodat cu mașina și că am reușit să ne impunem la Brașov, un raliu care ne place foarte mult. A fost foarte multă lume pe probele speciale și cred că am reușit să le oferim un spectacol extrem de frumos. Acum mergem în Corsica și sperăm să facem un rezultat bun și acolo”, a declarat la finalul raliului de la Brașov, campionul en-titre al României, Simone Tempestini. Victoria lui Simone este una absolut firească în contextul în care toată echipa Napoca Rally Academy (NRA) muncește pentru al ajuta pe juniorul familiei Tempesta să capete experiență, cursă după cursă. Singurul pilot din NRA care are același obiectiv – titlul național, este Bogdan Marișca, ocupantul locului trei la finalul primei etape din noul campionat intern. ”A fost un raliu scurt și intens. A fost o luptă interesantă, vremea a ținut cu noi și am văzut foarte mulți oameni pe marginea probelor speciale. Nu consider că am pierdut locul doi. Vom face o contestație la o penalizare pe care am primit-o pe Proba Specială 4. Au fost mai multe probleme la acel start. Vom vedea ce vor decide conducătorii cursei. Oricum îi felicit pe Simone și pe Giri <<Dan Gârtofan, n.a.>> pentru cursa făcută. Mă bucur foarte tare că am reușit să câștig Poiana la vale, o probă care pentru mine are o însemnătate aparte”, a spus și Bogdan Marișca. ”Simone este pilotul numărul unu al echipei, rezultatele o dovedesc, dar, de asemenea, sperăm de la pilotul Bogdan Marişca să aducă un număr cât mai mare de puncte în campionatul intern. Visul nostru este ocuparea locurilor 1 şi 2 la piloţi, să vedem dacă vom reuşi. Bogdan a terminat pe podium la Brașov și asta este foarte bine pentru el și pentru echipă. În ceea ce priveşte competiţiile externe, va fi un an mai greu pentru Simone Tempestini, campionul naţional de anul trecut la piloţi, dar vrem să câştige cât mai multă experienţă în WRC2. Este multă muncă”, a încheiat Marco Tempestini.

Prezentare NRA

Napoca Rally Academy (NRA) este reprezentată la toate grupele și clasele competiționale ale Campionatului Național de Raliuri al României. Din palmaresul echipei clujene amintim titlurile de Campioană Națională în 2011, 2015, 2016 și vicecampionă în 2012 și 2013. Simone Tempestini este campion național absolut, el câștigând titlul în 2015 și 2016. Simone a câștigat în anul 2016 și titlul de Campion Mondial în Junior WRC. Napoca Rally Academy este prima echipă din România care a câștigat un titlu în Campionatul European de Raliuri (ERC), în 2013. Echipa de raliu Napoca Rally Academy are în componență în 2017 următoarele echipaje:

Simone Tempestini – Marc Banca

Bogdan Marișca – Carmen Poenaru

Florin Tincescu – Sergiu Sebastian Itu

Norbert Maior – Dorin Pulpea

Mihai Manole – Florin Dorca.

Postaţi un comentariu