Sănătatea exultă, ”U” are șanse, CFR visează

Miercuri a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din 16-imilor Cupei României la fotbal. Dintre cele trei echipe clujene prezente în această fază a competiției Universitatea Cluj este cotată cu șansele cele mai mari pentru accederea în 8-imile de finală ale întrecerii. Alb-negrii vor găzdui meciul cu Știința Miroslava Uricani, o grupare cu mari probleme financiare, care evoluează în Liga 2, dar care are șanse minime să se salveze de la retrogradare, prin urmare, probabil, Cupa României este doar o competiție pe care o bifează și atât.

De cealaltă parte, ”U” Cluj a jucat recent, în 2015, finala întrecerii și are planuri mari și pentru viitor. Cea mai ghinionistă a fost Sănătatea Cluj căreia sorții i-au scos în cale principala favorită la câștigarea campionatului, FCSB. Nu ar fi prima confruntare dintre cele două echipe. În 2011 Sănătatea și FCSB (Steaua, la acea vreme), s-au întâlnit tot în 16-imi, meci câștigat de bucureșteni cu 4-0. Cea de a treia grupare clujeană, CFR, va întâlni pe FC Botoșani una dintre echipele imprevizibile ale acestui sezon, echipă în fața căreia vișiniii au scos doar un egal (1-1), în prima etapă a campionatului în curs. Jocurile din 16-imi se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă. Dacă clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării. Partidele se vor disputa în perioada 24-26 octombrie, de la ora 14:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Postaţi un comentariu