PS Florentin Crihălmeanu: Cei care scot religia din şcoli să preia şi riscul educaţiei creştine

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

La conferinţa de presă în cadrul căreia a fost transmis mesajul pastoral de Crăciun, PS Florentin Crihălmeanu s-a pronunţat şi în legătură cu problema scoaterii religiei din şcoli şi a alocării fondurilor pentru lăcaşurile de cult.

„Pentru noi nu este o noutate. Cu toţii am ştiut că în momentul în care ne-am angajat pe acest drum al Uniunii Europene, vom ajunge să împărtăşim ideile Uniunii şi va urma separarea Statului de Biserică. Sunt lucruri care cu paşi mici şi siguri se fac. Noi ne pregătim pentru acest moment.

Mulţumim pentru ajutorul acordat pentru bisericile în construcţie, avem în continuare 14 biserici în construcţie şi catedrala. Considerăm că aceia care îşi asumă riscul scoaterii religiei creştine din şcoli să preia şi riscul educaţiei creştine pentru că societatea noastră are trei factori pe care îi considerăm importanţi în educaţia creştină: familia creştină, şcoala şi Biserica. Acolo unde există parohii şi unde credincioşii consideră că e bine îşi vor trimite copiii la cateheză. Şcoala era un moment foarte important în care se putea face o asemenea educaţie”, a precizat PS Florentin Crihălmeanu.

Cu privire la vârsta pe care ar trebui să o aibă cineva pentru a putea avea o opţiune religioasă, Episcopul de Cluj-Gherla a spus că Botezul nu i se pare că este o opţiune, la fel cum păcatul primordial nu a fost opţiune. „Dacă noi considerăm adevărată această teorie a Bisericii, cum că ne-am născut marcaţi de un păcat pe care nu l-am săvârşit, este firesc să fim scăpaţi de ceea ce ne-ar putea grava existenţa sau înclinarea spre rău. Botezul nu este o opţiune pentru un creştin. La fel, educaţia nu poate fi o opţiune. Copilul nu are discernământul suficient pentru a pune mâna pe carte.”, a mai precizat PS Florentin Crihălmeanu.

1 Comentariu

  1. tanta spune:

    Botezul nu este un obicei romanesc.

Postaţi un comentariu