Primul festival de fotografie documentară din România are loc la Cluj

 

Primul festival de fotografie documentară din România, In/Out Photo Festival, are loc la Cluj-Napoca și pregătește la final de octombrie (27 octombrie – 6 noiembrie 2016), 10 zile de expoziții și proiecții speciale care prezintă prin intermediul fotografiei documentare și fotojurnalismului, România cu și fără stereotipuri.

Festivalul va anima timp de 10 zile mai multe locații din Cluj-Napoca cu expoziții, seri de proiecții, dezbateri și evenimente speciale. Printre expozanți se numără fotografii Andrei Nacu, Bogdan Gîrbovan, Cosmin Bumbuţ, Ioana Cîrlig, Laura Pannack, Marin Raica, Marko Risović, Petruţ Călinescu, Tomas Bachot.

Prima ediție a festivalului In/Out are ca temă principală România și reprezentările ei în fotografia documentară, surprinsă atât de fotografi români, cât și de fotografi străini. Cât de atractive sunt stereotipurile românești pentru fotografi și nu numai, și ce rol are fotografia documentară, sunt doar câteva din întrebările pe care organizatorii și fotografii le supun dezbaterii.

Accesul publicului este liber la toate expozițiile și proiecțiile festivalului.

Pentru demararea festivalului, organizatorii au inițiat o campanie internațională de fundraising, majoritatea susținătorilor acestuia fiind editori și fotojurnaliști cu reputație mondială. Unul din primii susținători este Dennis Dimick, Executive Editor al National Geographic Magazine între anii 1980 şi 2015. Publicul din toată lumea poate susține financiar festivalul donând prin intermediul platformei Indiegogo.com 

Postaţi un comentariu