Clujenii, invitați să-și facă ghivece de plante în scopuri ecologice

Timp de aproape trei ore, trecătorilor care au ales să-și petreacă duminica în Parcul Central din Cluj-Napoca,  li s-a oferit șansa să-și facă propriul ghiveci cu plante aromatice, pe care fie l-au luat acasă, fie l-au lăsat în grija organizatorilor evenimentului.

Activitățile din cadrul proiectului „Reuse or Lose” au atras participarea a peste 50 de persoane de toate vârstele, de la copii până la vârstnici. În cadrul proiectului, clujenilor li s-a oferit ocazia să planteze în ghivece plante aromatice pe care au putut să le ducă acasă sau să le lase în grija organizatorului care s-a angajat să trimită periodic pe adresa de mail poze cu evoluția plantei. Pentru activitățile din parc s-au folosit 50 sticle de plastic, 60 l de pământ, 16 pliculețe de semințe (cimbru, patrunjel, marar, rucola etc).

„Reuse or Lose” este un concept lansat în urmă cu un an de două studente de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și constă în acțiuni de ecologizare prin reutilizarea deșeurilor.

„M-am bucurat să vad că oamenii au fost încântați, receptivi și dornici să participe la această activitate. Am primit multe cuvinte de laudă din partea participanților, iar acestea au fost  recompensă deosebită. O surpriză plăcută a fost și participarea activă a Zânului, un cunoscut personaj al unei bănci clujene. Le mulțumesc partenerilor noștri Fit Arena, Youth Advertising, AAD Group și Yellow Shirts pentru sprijinul oferit ” a declarat Georgiana Balan, studentă la Comunicare, PR. si membră a asociației Yellow Shirts, partenera in cadrul proiectului.

Rezultatul final al celor trei ore de plantat.

Rezultatul final al celor trei ore de plantat.

 

 

Postaţi un comentariu