Clujenii au spirit antreprenorial

Patruzeci şi două de firme la mia de locuitori este densitatea de companii în judeţul Cluj, conform unui studiu realizat de doi sociologi de la Universitatea Babeş-Bolyai. În medie, în judeţele din regiunea de Nord-Vest există 29 de companii la o mie de locuitori, mai arată studiul amintit. Doar municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov devansează Clujul în acest top. Densitatea cea mai mare de firme o reprezintă cele din domeniul IT și a industriilor creative, susține sociologul Laszlo Peter.

„Clujul este un centru puternic, în dezvoltare, în avânt, ceea ce se vede și din datele noastre. Am construit o bază de date inedită, sunt cele mai noi date, din 2016. Pe de altă parte au fost mai multe surse incluse în analiză, seriile TEMPO de la Institutul de Statistică, EDEMOS – Recensimentele, Registrul Comerțului, lista firmelor, respectiv datele cerute de la Camerele de Comerț și aceste date sunt pe plan local sau regional”, a declarat sociologul Laszlo Peter, conform EBS Radio.

Conform studiului realizat de sociologii clujeni la nivelul regiunii de Nord-Vest, 53% dintre firmele din industriile creative, respectiv 58% dintre cele de IT funcționează în județul Cluj, mai arată sursa citată.

Postaţi un comentariu