CFR e campioană indiferent de decizia Comisiei de Disciplină

Miercuri, 23 mai, Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) a analizat încă o dată speța în care CFR cere depunctarea FCSB și invers. Verdictul oficialilor FRF a rămas din nou în pronunțare, vineri urmând a fi anunțate eventualele sancțiuni. Însă, indiferent de decizie CFR va rămâne campioana României.

Primii care au solicitat depunctarea au fost șefii CFR-ului, pentru declarațiile xenofobe ale lui Gigi Becali. Replica a venit imediat și FCSB a cerut depunctarea rivalilor din Ardeal pentru declarații de natură să prejudicieze imaginea fotbalului. Însă, chiar și în cazul depunctării ambelor echipe tot CFR va păstra trofeul de campioană.

În Regulamentul Disciplinar al FRF pedepsele maxime care li se pot aplica celor două echipe sunt suspendarea de la 6 la 12 luni pentru oficiali (persoanele care au făcut declarațiile incriminate – n.a.) și penalitate sportivă de la 5.000 de lei la 300.000 de lei. De asemenea, clubul de care aparține persoana care se face vinovată de astfel de declarații va fi sancționat cu scăderea a 3 puncte din cele obținute în campionatul în curs.

Cu alte cuvinte dacă ambele echipe vor fi penalizate cu -3 puncte clasamentul, în partea lui superioară va rămâne neschimbat: CFR cu 47 de puncte (în loc de 50 cu câte a terminat sezonul), FCSB cu 46 (în loc de 49). Cum CSU Craiova a încheiat a treia, la 12 puncte în urma feroviarilor și la 11 de FCSB este clar că echipa din Bănie nu poate schimba configurația finală a clasamentului, nici după eventuala depunctare a celor două.

Mai este și ”cazul Omrani”, în care FCSB îi acuză pe cei de la CFR de falsificarea semnăturii jucătorului însă, în această speță Regulamentul Disciplinar al Federației Române de Fotbal nu prevede depunctarea clubului, ci suspendarea pe o perioadă de doi ani oficialului acestuia care a semnat contractul în cauză.

Postaţi un comentariu