Angajații Bosch din Cluj, pregătiți pentru noua eră industrială într-un centru de training de 6 milioane de euro

Investiția de peste 6 milioane de euro se întinde pe aproximativ 4400 de metri pătrați

Bosch a deschis luni, în campusul din Jucu, județul Cluj, un Centru de Training dedicat pregătirii elevilor în sistemul educațional dual și dezvoltării continue a angajaților, investiția ridicându-se la peste 6 milioane de euro. Compania va oferi astfel peste 300 de sesiuni de trening în fiecare an și va oferi tinerilor și angajaților șansa de a fi pregătiți pentru noua eră industrială Industry 4.0, în condițiile în care, deja, fabrica Bosch din Jucu este automatizată în proporție de peste 60%, fiind una dintre cele mai moderne din grupul Bosch la acest capitol.

Centrul de Trening Bosch este dedicat pregătirii elevilor din sistemul educațional dual și dezvoltării angajaților care deja lucrează în fabrica clujeană, aceștia urmând să se poată perfecționa atât personal cât și profesional în centrul care se întinde pe aproximativ 4400 de metri pătrați și care a costat aproximativ 6 milioane de euro.

Elevii înscriși în programul de învățământ dual se vor putea pregăti în ateliere dotate cu echipamente de ultime generație, care permit pregătirea profesională sistematică în domeniul electronicii și electromecanicii. Centrul este dotat cu laboratoare dedicate centrului de inginerie Bosch, urmând ca aici, specialiști din cadrul companiei să susțină peste 300 de sesiuni de instruire și programe speciale de dezvoltare personală și leadership.

„În anul 2017, peste 120 de elevi din licee și școli profesionale se pregătesc pentru carierele lor ca tehnicieni în electromecanică și electronică în unitățile de producție Bosch din Blaj și Cluj”, a explicat Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch SRL și reprezentantul grupului în România.

La Jucu, peste 60 de elevi s-au înscris deja la în programul Școala Duală Bosch pentru anul școlar 2017-2018, iar compania colaborează în prezent cu Liceul Teoretic Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca și Liceul Teologi Reformat, care în anul anterior au primit ca donație echipament tehnic în valoare de 66.000 de euro.

„Combustibilul viitorului sunt oamenii, așa că este forte important să avem oameni pregătiți care să aibă în viitor un loc de muncă. Schimbările pe care noua revoluție industrială le aduce sunt toate prezente în jurul nostru. Avem senzori pentru orice, rețele, computere foarte puternice și lucrurile vor evolua în acest. Vom ajunge să lucrăm cot la cot cu roboții și noi vrem să avem oameni pregătiți și încrezători în acest viitor. Sunt foarte preocupați de educație peste tot în lume și oriunde ne aflăm, încercăm să investim în acest domeniu”, a explicat Konrad Kasheck, managerul general al fabricii Bosch din Cluj

Compania Bosch este prezentă în România începând cu anul 1994. În prezent, la Bosch România lucrează aproximativ 4800 de oameni, iar compania a realizat până în prezent investiții de peste 313 de milioane de euro.

Postaţi un comentariu