A şaptea zi de căutări în cazul şefului APIA Cluj, dispărut la Beliş

Foto: ISU Cluj

O echipă de scafandri militari de mare adâncime din cadrul Forțelor Navale Române va interveni în acțiunile de căutare a unei persoane dispărute sâmbătă, 21 iulie, în adâncurile Lacului Beliș-Fântânele, din județul Cluj.

După şase zile în care echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Cluj, alături de echipele Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și ale Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, au desfăşurat căutări fără vreun rezultat, a fost solicitat sprijnul scafandrilor militari. Aceştia fac parte din subordinea Centrului 39 Scafandri, unica structură din România capabilă să execute scufundări la adâncimi de peste 40 de metri.

În cele şase zile care au trecut au fost acoperite 150 de hectare din suprafața lacului, fiind efectuate căutări cu echipamentele sonar din dotarea bărcilor de salvare în perimetrul de căutare, dar şi scufundări până la 40m adâncime. Militarii sosiţi vor putea face, însă, scufundări la adâncimi între 40m şi 90m adâncime.

Reprezentanţii ISU Cluj transmit că rămân în continuare elemente de risc și dificultăți pentru scafandri cauzate de suprafața foarte mare de căutare care rezultă în urma indiciilor existente, vizibilitatea subacvatică foarte redusă sau chiar nulă pe fundul lacului, diversele corpuri sau resturi de materiale care există în mediul subacvatic, cum ar fi bușteni, bancuri de turbă sau chiar trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului.

Postaţi un comentariu