„Zimbrii” dau ultima bătălie pentru locul 2

Baia Mare e condamnată la victorie în faţa Farului

SuperLiga Națională de rugby a ajuns la ultima etapă în fazele play-off, respectiv play-out. Sâmbătă vor avea loc ultimele partide din partea superioară a clasamentului, care vor contura și cele două semifinale. De la ora 10:00, campionii României, RCM Timişoara vor primi vizita Stelei, iar după-amiaza, de la ora 18:00, pe litoral, se vor duela Farul Constanţa şi CSM Ştiinţa Baia Mare.

Miza e locul secund

Cele două partide se anunţă extrem de interesante, cu un duel indirect între stelişti şi băimăreni, echipe care vor lupta până în ultimul minut pentru a-şi asigura locul 2, ultimul care oferă avantajul unei semifinale pe teren propriu. ”Mergem să câştigăm. Pentru noi nu există alte opţiuni în această partidă. Ne trebuie victoria, iar pentru asta trebuie să eliminăm greşelile din ultimele meciuri”, a declarat antrenorul secund al băimărenilor, Vasile Lucaci.

În ceea ce priveşte adversarii „zimbrilor”, Lucaci crede că Farul va fi o echipă periculoasă, în primul rând pentru că vor juca degajat: ”Presiunea la acest meci va fi pe noi. Jucătorii constănţeni pot evolua degajat, pentru că situaţia lor în clasament e clară. Tocmai de aceea, ei pot fi o echipă periculoasă. O eventuală victorie cu noi ar fi doar una de moral înaintea semifinalelor. Farul are câţiva jucători valoroşi din emisfera sudică, dar este o echipă măcinată de problemele interne, o echipă care însă a evoluat tot mai bine de la meci la meci”, a adăugat Lucaci.

Știința pentru titlul, ”U” pentru locul 5

În ultima etapă din play-off, băimărenii au un mic avantaj faţă de principalei rivale în lupta pentru locul 2, Steaua, deoarece bucureştenii vor evolua dimineaţa, iar vicecampionii vor juca seara, astfel că ei vor şti exact de ce rezultat au nevoie pentru a obţine poziţia secundă şi a-şi asigura semifinala pe teren propriu. Scenariile sunt multe şi nu toate sunt optimiste, în ceea ce-i priveşte pe băimăreni. Situaţia ideală pentru elevii lui Apjok şi Lucaci ar fi ca Steaua să piardă şi ei să câştige la Constanţa. În play-out rugby-iștii de la Universitatea au făcut legea și vor juca duminică la Olimpia București având un singur obiectiv – locul 5. ”La București trebuie să jucăm acel rugby pe care l-am etalat în ultimele etape, ar fi păcat să dăm cu piciorul la toată munca noastră. Poziția a cincea a fost și obiectivul trasat de conducerea secției, iar acum când suntem atât de aproape de a-l realiza ar fi păcat să facem un pas greșit”, a spus antrenorul universitarilor, Bogdan Cantor.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu